Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyslalam ksero dowodu mailem teraz mam wątpliwości

Polecane posty

Gość gość

Kilka miesięcy temu bralam telefon w plusie przez Internet i napisali mi żeby umowa doszła do skutku muszę wysłać ksero dowodu i oczywiście glupia wyslalam. Nie chodzi mi, ze w sklepie online są jacys oszusci co wyłudzają dane na dowód, ale przecież mógł tego maila podchwycic jakiś haker. Czytalam nie dawno artykuł właśnie na jakimś blogu, że lepiej nie wysyłać ksero dowodu mailem, bo mogą ppdchwycic maila i nawet na ksero zaciągnąć pożyczki. Wpadlam na pomysł, zeby pójść do urzedu i po prostu powiedzieć, ze zgubilam dowód i wyrobić sobie nowy. Co o tym sądzicie? Ta sytuacja spedza mi sen z powiek.

Gość gość
Lepiej tak zrób i następny raz nie wysyłaj i od razu zastrzeż dowód. Pracuje z danymi osobowymi od 10 lat i wiem co mówię

Gość gość
Dzięki tak zrobie

Gość gość
gdybym chciała wykorzystywać dane osobowe to codziennie mam ich po kilka, nie rozumiem tylko jednego dlaczego nie zabronią brania pożyczek przez internet, widocznie ktoś z "góry" ma w tym interes. Wszelkiego rodzaju pożyczki winno się brać w siedzibie firmy za okazaniem oryginalnych dokumentów.

Gość gość
Ja nie wiem jak oni biorą te pozyczki. Jak mi sie zdarzylo wziac darmowa pozyczke i wcale sam dowod nie wystarczyl, musialam przelac ze.swojego osobistego konta bankowego 1gr zeby wiedzieli, ze ja to naprawde ja. A tyle sie slyszy ze sam dowod wystarczy by kogos udupic.