Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od jutra zaczynam dietę sokową

Polecane posty

Gość gość

Podobno się szybko chudnie i organizm się mega oczyszcza. Ktoś z was stosował?

Gość gość
Skrajna durnota.

Gość gość
stosowałam ale dietę owocową. zjadałam codziennie 3 owoce...efekt taki ze w 2 tyg 4 kg schudłam ale nie umiałam chodzić o własnych siłach. to wycieńczenie organizmu.

Gość gość
"Do usuwania toksyn z organizmu służy, że tak powiem, dupa. Osoby bardziej natchnięte medycyną odpowiedzą, że raczej wątroba i nerki – to tam bowiem odbywają się procesy odpowiedzialne za usuwanie z organizmu tego, co w nim niepotrzebne. Efektywnie – wszystko co zbędne ląduje w toalecie i atmosferze. I nie potrzeba do tego plastrów, świeczek, kamieni ani specjalnych pokarmów. Z medycznego punktu widzenia „detoksykacja” to proces nagłego odstawienia substancji wywołującej negatywne skutki dla organizmu. Na przykład – jeśli łoisz codziennie wódkę, to zaprzestanie jej stosowania sprawi, że ropoczniesz „detox”. Jeśli miałeś sporo punktów doświadczenia w spożywaniu alkoholu – proces ten może wymagać pomocy personelu medycznego, przemysłu farmaceutycznego i psychiatry. Podobnie – jeśli żona karmi Cię cyjankiem, nagłe odstawienie trucizny sprawi, że twój organizm zacznie detoks. Sam. Bez łaski. Jak przesadzisz, czasami lekarz zaleci dializę, odtrutkę i takie tam. Ale uwierz mi (narazie na słowo) – to czy wpijesz do kolacji z cyjankiem szklanke soku z buraka, zjesz na deser pęczek kiełków rzodkiewki, wypijesz napój oczyszczający, przylepisz sobie plaster „odtruwający” czy połkniesz suplement diety – nie ma absolutnie żadnego znaczenia (chyba, że po soku z buraka – tak jak ja – zwymiotujesz; wtedy część spożytych toksyn może szybko opuścić organizm tą drogą, którą się do niego dostała). Odruch wymiotny bowiem, kaszel czy biegunka – to kolejne sposoby w jakie twój organizm pozbywa się (gwałtownie) tego, co uważa za szkodliwe."

Gość gość
Ja byłam, po diecie czułam się świetnie, schudlam w dwa tygodnie 8kg bez efektu jojo

Gość gość
Jeśli to ma trwać 1 dzień, to ok, ale dłużej - szkoda zdrowia. Najbezpieczniejsza jest urozmaicona dieta oczyszczająca trwająca 14 dni (przygotowanie do niej - dodatkowe 7), a i tę zaleca się raczej w okresie mniejszego wysiłku.

Gość gość
Kpina jakas nie mów, ze w to wierzysz. Ile chcesz wytrzymac na.samym soku? Jak sie potem z dej diety sama wyprowadzisz?

Gość gość
Ale ty wiesz ze stracisz glowie wode i glikogen a nie tłuszcz?

Gość gość
Tłuszcz też bo ćwicze

Gość gość
dziś Nie zdecydowałabym się na dobrowolne rujnowanie własnego organizmu. Soki przez ile dni? Ćwiczenia ile razy w tygodniu i o jakiej intensywności? Tak, można schudnąć...z tłuszczu, wody, mięśni, narządów wewnętrznych itd. I to jeszcze pewnie jakaś kryptoreklama jest :/

Gość gość
Jeżeli ktoś jest na diecie sokowej więcej niż 5 dni i przy tym ćwiczy to jest w wielkim błędzie i naraża swój organizm na skutek odwrotny. Dieta sokowa powinna trwać od 3 do 5 dni z ograniczeniem aktywności fizycznej. Jeżeli chcemy uzyskać pożądany efekt trzeba stosować się do zaleceń. ja takie diety sokowe stosuję najczęściej od Victory Diet i stosuję sie do ich zaleceń i w ten sposób taka dieta ma sens.

Gość gość
Po prostu przestań tyle wpier*alać, a nie cuduj z sokami.

Gość gość
Ja raz wypilam niecaly litr soku jabłkowego takiego 100% bez cukru i po paru godzinach miałam w jelitach masakrę i biegunke potem kilka godzin. Ta dieta sokowa nie taka znowu fajna.