Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Te 500 plus pobiera prawie sama patola

Polecane posty

Gość gość

Jedna patologiczna sąsiadka narobila już trójke dzieci od kiedy weszło to 500+, dzieci maja dwóch różnych ojców, a jej pierwsze dziecko jest w domu dziecka i miało innego ojca :O Jej gach też nie pracuje, siedzą na mopsie i 500+, ciagle zmieniają stancje, bo nie placą za wynajem, maja tez kuratora na karku, a za 500+ kupuja same kosmetyki, ubrania i alkohol, a dzieci chodza ciagle w tych samych butach i ubraniach. Jednej córce, matka daje nawet alkohol, aby szybciej szła spać (córka poskarżyła się babci). Sąsiedzi też się skarza, że matka często nachlana chodzi. Maja niby wizyty z mopsu, ale nic im nie zrobili. I znam sporo takich sytuacji. Jak można dawać kasę takiej patoli??? :O

Gość gość
Niestety.

Gość gość
Niezły przypadek, choć znam jeszcze "lepsze". 500 + powinno być tylko dla tych co pracują i koniec.

Gość gość
Jeśli zauważysz pijaną sąsiadkę to wezwij policję, a nie wszyscy głupio się przyglądają i obgadują. Zgłosić możesz anonimowo, że jest taka sytuacja, a oni mają w obowiązku to sprawdzić. Od września też będę pobierała 500+ mimo tego, że mam świetnie płatną pracę, w dodatku mój mąż również pracuje. Nie zdecydowałam się na drugie, bo dostane 500zł - moje nagrody i premie z pracy zdecydowanie przewyższają wartość tego ochłapu. Aczkolwiek jeśli już państwo coś oferuje to dlaczego nie odłożyć tej kasy dla dzieci? Apeluje żeby nie wrzucać wszystkich do jednego worka. Jedni przechleją, a drudzy uzbierają na przynajmniej jakiś fajny start w dorosłe życie dzieci. Autorze/Autorko - reagujcie na to co widzicie, ale czynnie. Opis sytuacji na Kafe to słabe rozwiązanie.

Gość gość
20 56 jakbym na 500 złotych tak pogardliwie mówiła 'ochłap ' to bym tego nie brała poważnie :-) Autorka opisuje marginalny procent , czyli jak zwykle na kafeteri inna rzeczywistość Wszystkie mamy co biorą 500 to skrajna patologia :-p Tak sobie to tłumaczcie :-) Zawistny naród :-o

Gość gość
A i dodam , nie każdy tak jak ty autorko mieszka w slamsach Bo widzisz w mojej okolicy to 500 umożliwiło spłatę hipoteki jednym znajomym i możliwość drugiego dziecka , innym dało możliwość posłania dwójki na kurs angielskiego , basen i piłkę bo wszystko to po 100 /80 miesięcznie co to jest , ale przy kredycie mieszkaniowym i trójce dzieci to to 500 to nie jest ochłap tylko MOŻLIWOŚĆ ulepszenia im życia w Polsce :-) Naprawdę chcecie wychowywać dzieci tylko na import -eksport to co wy jeszcze robicie w tym kraju won do Niemców Rumunów czy gdzie wam lepiej a nie w Polsce

Gość gość
do gość dziś - no od razu będę zgłaszać na policję i robić sobie wrogów, najwyżej jak jedno umrze to zrobią kolejne jak puste pisowce dają im na wódę.

Gość gość
Ja sobie nie umiem wyobrazić, jak można czegoś takiego nie zgłosić, za to siedzieć na forum i obrabiać sąsiadce du*******pę. Tu same ekspertki od karmienia, seksu, relacji małżeńskich, wrednych teściowych/synowych/bratowych, jedynactwa, wielodzietności, bezdzietności, porodów itp, ale jak przyjdzie co do czego - hejt, obrabianie tyłka. A jak faktycznie dzieje się komuś krzywda - zwłaszcza dzieciom, i trzeba by było zadziałać w realu - kafeteryjne bitches zmieniają się w cichuteńkie mysie piz********dy. Jak ta sąsiadka po pijaku zajmuje się dziećmi, to one tak naprawdę są bez opieki, w dodatku sami rodzice stanowią zagrożenie, bo nachlani mogą zapruszyć ogień albo np. wsiąść za kierownicę. Najprościej jednak szczekać na kafe na patologię 500+... Jeśli dzieje się coś złego, a ty nie działasz, to należysz do tej samej patologii, po dajesz przyzwolenie.