Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielkie niemowlę kto miał?

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma 2 miesiace i nosi ubranka na 68. Waży 6,6 kg. Czy będzie wielkim dzieckiem? Jak to było u was?

Gość gość
Już jest wielkim grubasem

Gość gość
Mój syn urodził się duży, potem pomimo np bardzo szybko przybieral na wadze, zaczęło się to nurkować w momencie rozszerzania diety. Dziś ma 3.5 roku, waży 16 kg i ma 107 cm, ubrania nosi na 116. W tym momencie wygląda normalnie, ma jeszcze może trochę odstajacy brzuszek, ale myślę ze to kwestia kilku miesięcy, nogi i ręce ma normalne- w porównaniu do jego rownolatkow

Gość gość
*Pomimo kp; * zaczęło się to normowac- słownik szaleje

Gość gość
12;50 serio uważasz że taki wielki 3,5 latek jest normą? hahahah

Gość gość
To, ze ty masz mózg wyprany, to już nie moja wina, mąż jest wysoki, ja też, więc kurdupla mieć nie będziemy

Gość gość
Ja mam 2,5 miesięczne dziecko. Nosi ubrania na 74, szok. Jest bqrdzo ciężki. Ostatnio wazony byl 3 tygodnie temu i mial 5750 g. Teraz 6,5 kg jak nic ma. Ręce bolą... Plecy bolą.

Gość gość
Mój synek też ma skończone 2 miesiące i waży ok 6 kg a urodził się z wagą 2800g. Jest co dźwigać, dużo osób zwraca uwagę że nie wygląda na 2 miesiące ale co mam zrobić ? Głodzić go ?

Gość gość
mój ma 5 miesięcy i waży 6700

Gość gość
Mój syn jak się urodził ważył 4,400, miał 63cm długości. Teraz ma rok i wazy 12kg i długości ma ok 87cm. Ubrania nosi w rozmiarze 92. Od razu po urodzeniu nosił rozmiar 62-68. Bardzo rozważnie rozszerzałam mu dietę pod okiem dietetyka, bo skubaniec apetyt ma i lubi wszelkie owoce i warzywa.

Gość gość
4 kg waga urodzeniowa - 3,5 m - 8kg i przystopowal. 4,5 m- 8300g. Morfologia w normor, Dziecko na piersi

Gość gość
Moja waga urodzeniowa 3520g. 3msc 6kg 6msc 9kg Rok około 12kg Teraz 2,5roku i 14kg.

Gość gość
Moja córka była ogromnym bobasem. Ur 4200 64 cm. Zawsze była pylchna. Teraz ma 7 lat i chuda jak szczypiorek :-)

Gość gość
Moj sie urodzil 3760 a teraz ma 4miesiace i wazy 8.5kg jest tylko na piersi a ubranka nosi 80cm. Plecy bola od noszenia kiedy on zacznie raczkowac

Gość gość
Ale macie wielkie dzieci. Moje ma 5 miesięcy i waży 6 kg i wszystkie badania w normie.

Gość gość
Ja. Oboje niemowlęta są wielkie. Syn chodzi już do szkoły, nie widać po nim jakim był tłuścioszkiem. Każdą kość mu widać, można mu liczyć żebra i kręgi, a je za trzech. Typowy szczupak chudeusz ;) Wzrost w górnej normie, waga w dolnej normie. Córka ma teraz niecałe 5 miesięcy i waży... 8,100. Nie panikuję, po synu wiem, że to jakim jest niemowlakiem nie definiuje tego jakim będzie dzieckiem. Ja z kolei byłam strasznie chudym bobasem (widziałam zdjęcia, wyglądałam jak uratowana z obozu), a w okresie dojrzewania zaokrągliłam się (na szczęśćie!) w strategicznych miejscach i jestem rozmiarem M ;) Więc cóż, mamy, nie pozwólcie, żeby ten fanatyzm bycia fit z szczupłym dotknął wasze dzieciaczki. Wiecie, że to taka mania na wszystko fit i organiczne jest już uznawana przez lekarzy jako zaburzenie? I się to leczy?

Gość gość
Moja ma 5 miesięcy waży 6300g urodziła się z wagą 2800g nosi ubranka na 74 , badania musimy zrobić bo niby mało przybrała poniżej 300g w miesiąc tylko dużo więcej się rusza , chyba dużo zależy od wagi urodzeniowej i później mniej już przybierają

Gość gość
Mój syn po porodzie 3040g, pół roku -8kg, rok 9,5kg, 2 lata 11,5kg. Teraz ma 5 lat i niecałe 20kg.