Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprawdzenie rezerwy jajników

Polecane posty

Gość gość

Witam Nie wiem czy dobrze ujęłam temat więc za błędy z góry przepraszam Chodzi mi o to czy ktoś sprawdzał czy ma jeszcze duże rezerwy jajeczek Jak to się robi czy długo trwa i ile mniej więcej kosztuje Jestem już po 30 A chciała bym drugie dziecko ale jeszcze nie teraz a tak gdzieś za 3 lub 4 lata ale nie wiem czy mogę tyle czekać więc wolała bym to sprawdzić Skoro istnieje taka możliwość

Gość gość
Ja zrobilam ten test, na wlasna prosbe (mam 35+ i zaczelismy sie starac o dziecko). Ale nie w Polsce, tu jest drogi i kosztuje 100eur Czy go polecam? On ma duzo krytyki, ze nie jest wcale miarodajny. I jest drogi - lepiej zapytaj mame do kiedy miala miesiaczke, jesli przekwitala po 45+ to ty pewnie tez masz czas na dzieci. Wiadomo, ze tez nie jest to 100% miarodajne - ale test na rezerwe tez nie jest. A test zrob gdyby zlecil lekarz, gdybys nie mogla zajsc w ciaze przez dluzszy okres staran.

Gość gość
Acha, a sam test robi sie jako badanie krwi, Jeszcze zanim wybierzesz miejsce gdzie to zrobisz, zapytaj ile czeka sie na wyniki. Ja robilam w dupiatej klinice, gdzie wyniki wyslali gdzies do laboratorium i dostalam je dopiero jak zaczelam do nich wydzwaniac po ponad miesiacu od badan (w miedzyczasie zaszlam juz w ciaze :-) )