Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jedni mężczyźni się oświadczają a inni nie

Polecane posty

Gość gość
Większość bab nie jest warta tego, żeby im się oświadczać. Najlepiej to pobyć 5 lat bez ślubu, oświadczyć się z najtańszym pierścionkiem, zaplanować uroczystość na 2-3 lata naprzód i odwołać wszystko dwa miesiące przed:D

Gość gość
Ślub jest niekorzystny dla obu stron, po ślubie on/ona jest już moja na stałe po co się starać, zaklepane nie ucieknie. Świadomość że on/ona może zniknąć z dnia na dzień zmusza nas do starań w związku. Zauważcie że po ślubie facetom rosną brzuchy a kobiety się zaniedbują i tracą ochotę na sex, bez ślubu atrakcyjność się utrzymuje cały czas na tym samym poziomie.

Gość gość
Ślub jest niekorzystny dla obu stron, po ślubie on/ona jest już moja na stałe po co się starać, zaklepane nie ucieknie. Świadomość że on/ona może zniknąć z dnia na dzień zmusza nas do starań w związku. Zauważcie że po ślubie facetom rosną brzuchy a kobiety się zaniedbują i tracą ochotę na sex, bez ślubu atrakcyjność się utrzymuje cały czas na tym samym poziomie.

Gość gość
11:26 Opowiada tak, żeby zagłuszyć swoje wyrzuty sumienia moim zdaniem ;) a tak serio to może czeka z oświadczynami na odpowiednią chwilę? A może wcale nke będą się zaręczać tylko od razu wezmą się za planowanie ślubu? I dlaczego uważasz, że mój mąż jest noeszczery? Nigdy nie okłamywał ex.

Gość gość
gość dziś Opowiada tak, żeby zagłuszyć swoje wyrzuty sumienia moim zdaniem oczko.gif a tak serio to może czeka z oświadczynami na odpowiednią chwilę? A może wcale nke będą się zaręczać tylko od razu wezmą się za planowanie ślubu? I dlaczego uważasz, że mój mąż jest noeszczery? Nigdy nie okłamywał ex. x Uważam, że to nie fair, być z kimś 10 lat, mieszkać z nim, sypiać z nim, wychowywać wspólnie dziecko i nie kochać tej osoby. Założyłam, że Twój mąż nie mówił ex, że jej nie kocha i jest z nią do czasu spotkania kogoś lepszego, bo tak mu taniej i wygodniej. Ale nawet gdyby tak mówił, nie podoba mi się takie zachowanie: to egoistyczne wykorzystywanie kogoś. Ja nie chciałabym takiego męża. Nie czułabym się też dowartościowana, że ex się oświadczył, a mi nie. Byłoby mi zwyczajnie przykro... Choć oczywiście są kobiety, które nie mają żadnej godności i tkwią w toksycznych dla siebie związkach.

Gość gość
Ciekawe wnioski wysnułaś po dwóch zdaniach :) niestety, ale mąż kochał ką bardzo, bez znajomości. Ex miała go za byle co i nie kryła się z chodzeniem na randki. To dziewczyna, która wiecznie szuka księcia na bialym koniu - obecnoe ma czwarte dziecko z trzecim tatusiem. Niestety, tylko z powodu glupiej miłości i poczucia obowiązku wobec dziecka męczył się tak dlugo.

Gość gość
11:27 Myślisz, że ludzie biorą śłub tylko po to aby w razie czego mieć alimenty? Nie rożśmieszaj się. Nie tłumacz wygodnictwa i egoizmu, nie dorabiaj ideologii do tego że facetom jest tak wygodnie być sobie po prostu wolnymi. ''A i nie trzeba udowadniać żadnego ojcostwa i "uznania" dziecka w przypadku jego braku'' CHYBA TY NIE BARDZO WIESZ O CZYM MÓWISZ. Zobacz sobie jak polskie prawo reguluje instytucję konkubinatu i jaki status posiada po urodzeniu dziecko którego rodzice nie sa małżeństwem. Jeśli w małżeństwie uznanie ojcosta jest automatyczne a w konkubinacie nie to jak jest Twoim zdaniem? Czyje jest dziecko wedle prawa?

Gość gość
* nie ośmieszaj

Gość gość
gość dziś Mój mąż X lat był z kobietą, z którą wpadł i nigdy się nie oświadczył, mnie chciał prosić o rękę po 3 miesiącach randek. (...) Jeśli nie chce się zaręczyć to najczęściej chodzi o to, że nie chce brać ślubu z tą konkretną kobietą. x mąż kochał ką bardzo, bez znajomości. Ex miała go za byle co i nie kryła się z chodzeniem na randki. x Sama piszesz w taki sposób, że można Cię źle zrozumieć. Nigdy, przez 10 lat z ex nie chciał brać z nią ślubu, ponieważ kochał ją bardzo i miał z nią dziecko, ale po 3 miesiącach z Tobą chciał się ożenić, ponieważ byłaś z tych kobiet które nie chcą ślubu? Coś mi tu zgrzyta...

Gość gość
11:30 Jak narazie to teoretykiem ,który nie ma ani żony ani nie wie jak to jest mieć dziecko zdajesz się być Ty ;-)

Gość gość
12:38 a ty byś chciala ślubu z facetem, którego bardzo byś kochala, ale który często dawał ci do zrozumienia, że nie nadajesz się do niczego i by się zdradzał? :) pewnie byś przez jakis czas ludzila sie, ze sie zmieni, a potem bys sobie to odpuscila. Nie napisalam, ze chcial wziac ze mna slub, bo ja nie chcialam, litosci :) ludzie wiążą się ze sobą z powodu miłości i wielu innych przyczyn, z roznych przyczyn zmieniaja tez swoj stosunek do instytucji malzenstwa. Myslę, że musisz być bardzo młoda, nieprawdaż?

Gość gość
gość dziś Może i jestem młoda, ale mam poukładane w głowie. Gdybym zauważyła, że facet, z którym jestem, nie kocha mnie, albo gdyby, co gorsza, zdradził mnie, to bym go natychmiast zostawiła. Nieważne, czy miałabym z nim dziecko, czy nie. Pewnie nie od razu można to zauważyć, ale... litości... 10 lat? Dlatego nie rozumiem wyborów ani Twojego męża, ani sąsiadów / kolegów.

Gość gość
Nie napisalam, ze 10 :D napisałam X lat ;) no widzisz, ty masz poukladane w glowie, a mój mąż nie miał, jak wiele osob w wieku 18-25 lat. I on nie potrafil zostawic toksycznej osoby, chociaz tkwienie w toksycznych relacjach to raczej domena kobiet. U facetow dochodzi strach przed 'zostawilem kobiete z dzieckiem'. Wszakze ty tez po dwoch zdaniach automatycznie uznalas kobiete za pokrzywdzona, a faceta za cwaniaka. Niby masz pukladane, ale zycie wydaje ci sie proste, a jednak nie zawsze jest.

Gość gość
chyba zależy od uczucia, ale też od dojrzałości i odpowiedzialności faceta. To decyzja na całe życie, nie powinno jej sie podejmować za szybko, w euforii zakochania, gdy nie zna się kogoś za dobrze. Jak A) kocha, a z tego co piszesz, kocha, i zna ją już długo, to może patrzy też na względy finansowe - bo np. chce sam uzbierać na wesele, mieć pracę, stabilność pewną, warunki do mieszkania razem itd. A nie jak niektórzy 20-kilku latkowie oświadczają się i oczekują, że rodzice zafundują im wesele, jak i dadzą pieniądze na mieszkanie itd.

Gość gość
Sam byłem kilka lat w takim toksycznym związku, tkwiłem w tym z poczucia obowiązku, gdybym się rozwiódł gdy syn miał dwa lata nie miał bym kontroli nad jego wychowaniem a matka by go zniszczyła psychicznie, przeczymalem 4 lata,rozwiodłem się i syn został ze mną a matka dalej baluje.

Gość gość
No o.k., ale w takim razie napisałaś trochę nie na temat. Zupełnie inaczej brzmiałoby: "Mój mąż / partner również nie oświadczał się długo swojej ówczesnej partnerce, ale to dlatego, że ta relacja była toksyczna i nie widział przyszłości z nią, a nie chciał też pochopnie zrywać, bo mieli wspólne dziecko".

Gość gość
Wez nie dorabiaj ideologii do tego ze kogiety chca slubu dla wyzszych powodow.. chca miec zabezpieczenie i jakos po prostu miec meza i tyle

Gość gość
oo jakiś sfrustrowany prawik toczy pianę

Gość gość
Jaka sfrustowana samotna gruba baba zamiast sprzatac gary przesiaduje na forum i czyta co kto pisze.., O.o

Gość gość
Jeśli facet nie spieszy się do małżeństwa to trzeba dać mu do zrozumienia żeby się określił a jak nie to się odchodzi i nie marnuje swojego czasu. Chyba ze komusze nie zależy na małzenstwie to może trwać lata w takim zwiazku

Gość gość
Nie rozumiem tylko facetów którzy nie chcą się ożenić z kobietą ale nie odejdą bo mu tak wygodnie a gdy znajdą tą odpowiednią to szybko się żenią. Po co marnują czas kobietom których nie mają poważnych planów

Gość gość
16:15 mówisz o sobie? samotny śmieszny, sfrustrowany faceciku? Na kilometr czuć frustrację kolesia, który jedyny rodzaj kobiet jaki zna to ten, któym trzeba zapłacić. Niestety Cię na to nie stać i stąd ten ból.

Gość gość
Ja nie mam zamiaru sie z żadną wiązać,a co dopeiro brać ślub,bo wy babiszony jesteście zwykłymi odpadami,pasozytami i egoistkami które tylko udają ze kochają,a jak wystąpi jakiś problem to podkulacie ogon i uciekacie do innego gacha.

Gość gość
Zanim się weźmie ślub, to trzeba tę osobę dobrze poznać. A jak ktoś bierze ślub po 3 ,4 latach znajomości, to nie dziwne, że jest jak jest. To zbyt krótki okres czasu, aby się oświadczać i brać ślub. Ludzie często kłamią na swój temat, a kobiety są w tym ponoć mistrzyniami. Najlepiej jak już co, to żyć w związku bez ślubu, gdzie każdy może odejść w każdej chwili od swojego partnera. Małżeństwo jest też niekorzystne dla mężczyzn, ze względu na utratę majątków i nie tylko.