Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy czwórkę dzieci, ludzie krzywo patrzą gdy idziemy ulicami.

Polecane posty

Gość gość

Zawsze chciałam mieć taką rodzinę. Na spacerze w niedzielę często chodzimy razem. 500 plus nie pobieram, mimo że mogłabym mieć dodatkowe 1500 w budżecie. Ludzie patrzą na nas i często słychać głosy,, matka Polka '' czy inne prześmiewcze teksty. Tylko nie wiem czemu to złe, skoro nas stać na utrzymanie i wychowanie tych dzieci na bardzo wysokim poziomie.

Gość gość
Jak to nie pobierasz?

Gość gość
Nie złożyłam wniosku

Gość gość
To bierz i daj biednym. Bo zostaja w budżecie i pis je przepieprzy na głupoty.

Gość gość
Ja również nie składam wniosku chociaż mi się "należy" i mam gdzieś co się stanie z tymi pieniędzmi które zostają w budżecie i kto je na co przepieprzy. Dla nieświadomych informacja, że coroczne składanie wniosku żeby potwierdzić swoją sytuację rodzinną (w jakim celu skoro i tak się należy?) i kompletowanie stosu jednakowych papierków z nową datą żeby zapewnić pracę gromadzie urzędników, skutecznie zniechęca mnie do składania takiego wniosku.

Gość gość
Nie prawda, we wniosku na kolejne dziecko nie pisze się nic o dochodach, jest tylko prosty wniosek o przyznanie świadczenia, bo należy się niezależnie od dochodu. Ja mam dwoje dzieci, są duże, kiedyś nie należało nam się nawet rodzinne, ale odkąd jest 500+ biorę i kładę na konto. Na pewno kiedyś się dzieciom przyda, to są pieniądze z naszych podatków, więc niby dlaczego mam zasilać budżet państwowy.

Gość belizariusz glista
To się nie trzyma przysłowiowej kupy. Jeśli dzieci są bogato ubrane i na twarzach nie widać braków umysłowych to nikt nie robi takich uwag. Zresztą skąd ktoś ma wiedzieć czy to twoje dzieci czy z siostrzencem zwiedzacie miasto. I nie chce mi się wierzyć że ktoś nie bierze 1500 na które trzeba popracowac godzinę. To chyba czatowy prowokator.

Gość gość
Oboje z mężem jesteśmy lekarzami i dla nas 1500 nie jest warte zachodu. Zarabiamy świetnie, dzięki temu m in, że mamy dobre specjalizacje

Gość gość
Ta, lekarze z czwórką dzieci i specjalizacjami, chyba z rozpłodu i rozrodu. 1500 nie pobierają bo po co. Ta prowokacja nie trzyma się kupy. Tak naprawdę autorka nie ma nawet matury, a każdy jej bachor ma własnego tatusia. Bolą ją uwagi przechodniów na ulicy i wasze, więc żeby ocieplić wizerunek, próbuje żenić kit, jak to nie pobiera socjalu i jest szanowanym specjalistą. Napisać można wszystko, ale kłamać też trzeba umieć. Pozdrawiam.

Gość gość
sa i lekaze lub prawnicy co maja nawet i wiecej dzieci na wielodzietni org to srednia to 4 dzieci a sa co maja po 13 dzieci

Gość gość
To musi być prowo. Wszyscy biora 500+ i biedni i bogaci, kazdy komu sie należy wyciaga po to lapska, wątpię by ktos mial tyle godności by nie brac 500 a co dopiero 1500

Gość gość
Pobieracie te kase, nie troluj koleżanko. Polecam najnowszy wpis o spermie mojej ulubionej prostytutki

Gość yitzschak
O spermie opowiesz później daj mi spokojnie zjeść.

Gość gość
Tu nie chodzi o jednorazowe 1500 tylko o prawie 20000 rocznie. Jak teraz nie jest potrzebne to mozna odkładać na konto dla dzieci. Kto by z tego rezygnowal? Nieudana prowokacja a tyle osób się złapało.

Gość gość
Oczywiście że prowokacja. Ta osoba co pewien czas podrzuca jakieś dziwne tematy.

Gość leofryk
Te osoby są dwie. Jedna pisze na dobrym poziomie literackim , możliwe ze to dziennikarka która nasze odpowiedzi wykorzystuje na innym forum albo do swoich artykułów. Druga ma problemy z wysłowieniem się i robi błędy poniżej poziomu szkoły podstawowej.