Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćrsfdfffg

Puszczanie dziecka do koleżanki

Polecane posty

Gość gośćrsfdfffg

Cześć, Moja córka ma niecałe 7 lat i rozpoczął się etap chodzenia do domu do koleżanek. Teraz pod koniec roku zakolegowała się bardziej z jedną z koleżanek z klasy.dziewczyny chcą u siebie nocować...jutro ta dziewczynka ma urodziny i jej tata ma odebrać dziewczyny ze szkoły, zawieść na zabawę i wieczorem odwiesc do domu... Mam mieszane uczucia.nie znam dobrze tych ludzi i tak zostawiać córke obcemu facetowi... Jak to jest u was?

Gość gość
Może nie pomogę ci w temacie ale przypomniało mi się jak miałam 10 lat i chciałam nocować u wnuczki naszej sąsiadki a mojej koleżanki to mój ojciec powiedział: „jak już teraz chcesz nocować w takim wieku poza domem to za rok mi przyjdziesz z brzuchem”. Poczułam się strasznie urażona i pamietam te słowa do dzisiaj.

Gość gość
Ja w takim wypadku wcześniej umawiałam się z rodzicami, żeby sie poznac i mówiłam otwarcie, że przepraszam, ale nie znam i trochę się obawiam.

Gość gośćrsfdfffg
No właśnie ale puszczac tak czy nie?

Gość gość
Zdecydowanie nie.Dziecko ma 7 lat to wciąż mały człowiek tym bardziej jeżeli chodzi o nocowanie u obcych ludzi.Dziecko na uroczystość urodzinową odwiozłabym osobiście pod wskazany adres.Ludzi nie znasz trzeba być czujnym pod każdym względem.

Gość gość
Jasne wszędzie zboczeńcy i patologia, dziecko nie może iść nawet na urodziny do koleżanki, jesteście psychiczne.

Gość gość
Nie o to chodzi ze nie może....tylko czy samo puszczać z obcym facetem albo na noc do obcego domu

Gość gość
Znam 6 latki co już tak nocują. Niby nic się nie dzieje, ale ja chyba bedę z tych nadopiekuńczych, które sie nie godzą. Co innego jak bardzo dobrze znasz rodziców, spotykacie się często i masz do nich takie zaufanie że powierzyłabyś im dziecko pod opiekę w razie czego. Co innego jak to ludzie których ledwo kojarzysz.

Gość gość
Co to za głupie wymysły z takim nocowaniem po domach innych ludzi? Co swojego łóżka nie ma? Obozy, kolonie, wakacje u rodziny to rozumiem ale nie nocowanie u koleżanki bo małej damie się zachciało. Za 5 lat będzie chciała nocować u chłopaka.

Gość gość
O jakim obcowaniu piszecie??? Potraficie czytać? Nowa jest o odebraniu dziecka ze szkoły i zawiezienie na przyjęcie! A Ty jak masz problem, to zawieź ja sama

Gość gość
To chyba ty nie potrafisz czytac. Przeczytaj jeszcze raz post autorki, ale tym razem ze zrozumieniem.

Gość gość
Moja corka ma 9 lat i od dopiero kilka miesiecy temu po raz pierwszy nocowala u kolezanki a pozniej jej kolezanka u nas. Dziewczyny znaja sie od 5 lat i sa najlepszymi przyjacoilkami, rodzicow znam tak samo dlugo. Mieszkaja po sasiedzku. W sytuacji opisanej przez autorke nie zgodzilabym sie napewno. Po pierwsze nie zna wogole rodzicow tej dziewczynki a po drugie uwazam ze na wszystko przychodzi odpowiedni czas, 7 lat to wedlug mnie, jeszcze troche za wczesnie na nocowanie "u obcych".

Gość gość
Ma przyjęcie ok ale nie nocować. Moja ma 7 lat i tez juz się umawia na notowanie w ostatnią sobotę się nie zgodziłam i nie puściłam jej do sąsiadki. Bez przesady bawiły się cały dzień i to im wystarczyło. Z kołazienkami z klasy tez się umwia ale nie wyrażam na to zgody ani żeby ona mocowana u kogoś ani żeby któraś z koleżanek nocowala u nas. Myśle że szybko zdania nie zmienię dlaczego? Bo mi się to nie podoba.

Gość gość
gość dziś "dziewczyny chcą u siebie nocować..." x jak dla mnie tj jednoznacznie napisane

Gość gość
Ja bym nie puściła na noc bez przesady 7lat i już nocować?

Gość gość
Syn ma 7 lat. Niedawno nocował u nas jego kolega z klasy później mój syn u niego. Chłopaki chodzą do jeden klasy od 2 lat, spotykają się po lekcjach. Nie widzę W tym nic złego.

Gość gość
U mojego partnera po rozwodzie nocuje corka 7lat, a czasami takze jej kolezanka. Jakos rodzice nie mieli problemu dac zgode na nocowanie swojej 7latki u rozwodnika z dzieckiem. Oczywiscie, dzieciom nic sie nie stalo.