Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo zmartwiona ja

Obniżenie macicy

Polecane posty

Czy któraś z Was zmaga się z problemem obniżenia macicy? Jakie wystąpiły u Was objawy? Ja raz na jakiś czas (raz w tygodniu, czasem raz w miesiącu) po męczącym dniu, albo większym dźwiganiu czuję ucisk w kroczu, bądź pobolewanie w prawej pachwinie. Nic więcej nie odczuwam, tzn. nie mam problemów z nietrzymaniem moczu, bóli przy stosunku itp. Bardzo boję się, że moje narządy się obniżyły, a wizytę u ginekologa mam dopiero za jakiś czas. Lekarz ogólny sam nie wie co myśleć o moich objawach, jednak skierował mnie do ginekologa. Jak to wyglądało u Was? Czy da się to jakoś bezoperacyjnie naprawić? Z góry dziękuję za odp, pozdrawiam

Ponawiam pytanie

Gość gość
Ja mam obniżenie 2 stopnia (są 3), nie zazdroszczę chociaż się nie stresuj skoro lekarz tego jeszcze nie potwierdził. Ja mam wysiłkowe nietrzymanie moczu, bóle podbrzusza, niemal całkiem uniemożliwione współżycie i częste infekcje, nadzerki szyjki macicy. Na NFZ nie chcą mi tego zoperowac bo młodym kobietom robią tylko jak jest wypadanie całkowite, a prywatnie mnie nie stać. U mnie to skutek błędu lekarskiego podczas porodu i źle wykonanego nacięcia