Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga kreska na tescie po kilku godzinach

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, wczoraj zrobilam test ciazowy po 3 tyg od stosunku wyszla od razu jedna kreska dla pewnosci spojrzalam jeszcze po 30 min i nic sie nie zmieniło. Teraz sobie o tym przypomnialam i spojrzalam a tam druga jasna rozowa kreska, wiem ze nie powinno sie odczytywac wynikow po paru godz ale czytalam ze niektóe kobiety byly w ciazy po takim wyniku. Mega sie przerazilam. Niby mam dostac okres za 4 dni i mam juz bole przed okresowe ale boje sie.

Gość gość
Powtórz test za kilka dni.

Gość gość
To tylko reakcja chemiczna testu, nie ma to nic wspólnego z ciążą. Sama ostatnio tak się przestraszyłam bo zawsze jak robiłam i test wychodzil negatywny to nie było nawet cienia drugiej kreski po kilku godzinach. A tym razem była wyraźna druga kreska po kilku godzinach a w ciąży nie jestem :)

Gość gość
Ja też mialam druga kreske po kilku godz i w ciązy nie jestem Wynik testu jest ważny tylko przez pierwsze kilkanaście minut, później zachodzą reakcje chemiczne i nie ważne, czy druga kreska się pojawi czy też nie - ten wynik jest nieważny i nie świadczy ani o ciązy ani o jej braku.

Gość gość
Po co kitrasz ten oszczany test przez kilka godzin w ogóle? Ble. Zrobić, odczekać przepisowy czas i wyrzucić.