Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antykoncepcja i jej rozpoczęcie w wieku 20 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym się was poradzić może jako mniej doświadczona kobieta w sprawie antykoncepcji od jakiegoś roku współżycie regularnie. Zabezpieczamy się prezerwatywa mi. Badam się ginekolicznie . Raz natomiast miałam styczność z plastrami lecz po dwóch dniach strasznie się czułam i zrezygnowałam (tamten lekarz wypisałem mi plastyczna po krótkiej rozmowie) nie wróciłam do niego już nigdy. Więc do sedna chciałabym zmienić moja metodę zabezpieczenia na bardziej wygodniejsza i bezpieczna też dla mojego zdrowia :) męczy mnie ciągle używanie gum. Nadmienię też że mój kardiolog stwierdził u mnie wadę zastawki miralnej. I w mojej rodzinie babcia ma zylaki dziadek więc jest ryzyko zakrzepicy, proszę o rady :) jakie są dla mnie najlepsze metody antykoncepcji :) oraz jakie badania powinien zlecić mi lekarz przed antykoncepcja. Pozdrawiam

Gość gość Alina
Powiem tak ,musisz zasiegnąc opinii lekarza ginekologa,to on najlepiej ci dopasuje tabletki.Może takie z mała ilością hormonów,ja biorę takie,belara,mnie osobiście pasują,czuję się tak samo jak przed ich braniem.Mogłabym rzec ze nawet lepiej ,a to dlatego ,ze miesiączki miałam bardzo dokuczliwe i bolesne,długo trwały a teraz mam góra 3 dni i bez jakiego kolwiek bólu.

Gość gość anty
http://dimedic.eu/mgm_invite/MarWój10095 25 zl znizki na konsultacjeonline Polecam. Sama korzystam. Dyskretnie i profesjonalnie. Zamowisz leki, a przesylke otrzymasz prosto do domu

Gość Kateria
Wszystko zależy od tego, na jakiego lekarza ginekologa trafisz, ale o tym wszystkim, co tutaj napisałaś, musisz go poinformować. Wiem, że jako pierwsze tabletki antykoncepcyjne dla młodych dziewczyn polecane są Vibin mini, ze względu na niższą dawkę hormonów. Możesz o nie zapytać:)

Gość emilkaztarnowa
Mam 17 lat i lekarka mi je zapisała. Spokojnie możesz brać, są dla młodych dziewczyn. Czuję się na nich zupełnie normalnie, nic się nie dzieje i nie tyję. Żadnych takich rzeczy.

Gość gość
Mam 19 lat i dostałam vines jako pierwszą antykoncepcję, na początku chciałam implant ale gina mi powiedziała że mogę o zmianie pomyśleć za jakiś czas, z tym że teraz nie chcę zmiany jak się już do tabletek przyzwyczaiłam :D