Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalka0026

mój facet cały czas żyje na mój koszt

Polecane posty

Gość Natalka0026

Mój facet ma 26 lat, niby pracuje, ale nie wiem co on z tymi pieniędzmi robi skoro praktycznie 2 tygodnie od dostania wypłaty już nic nie ma, ja rozumiem opłaty (których on sam ma mało, po zapłaci za wszystkie powinno mu zostawać około 2,500 zł) ale przez cały czas słyszę, że on nie ma pieniędzy, za zakupy nie zapłaci bo nie ma pieniędzy, na paliwo wiecznie "pożycza" albo ode mnie albo od swojej siostry bo nie ma pieniędzy, nie wyjdziemy na miasto w weekend, chociażby na pizzę, bo on nie ma pieniędzy, wyszedł z domu gdzie rodzice nie dawali mu nic bo byli kompletnymi egoistami, nawet o drobne rzeczy musiał prosić i mam niepokojące wrażenie, że tego jest nauczony i teraz będzie to stosował w związku.. przyzwyczaił się też do tego stopnia że moja mama ze swoim mężem (moim ojczymem, tata jest za granicą) są majętnymi ludźmi że jak na coś nie ma a ja mówię mu, że nie dam mu na to to dzwoni do mojej mamy i pyta się czy mu nie pożyczy.. jestem trochę załamana, nie wiem co z tym robić, kiedyś tak będzie z kupnem mieszkania, z opłatami na życie dziecka? ze źródłem pieniędzy będę ja albo moja mama? opadają mi ręcę, nie wiem nawet jak na to reagować, nie oczekuję cudów, nie chcę jeździć na wakacje za granicę, nie oczekuję prezentów, ale zycia na godnym poziomie którego on mi nie daje

Gość gwoli wyjasnienia
To mu to powiedz, ze koniec. Zarabia tyle, ze mu swobodnie powinno wystarczyc. I uprzedz mame, zeby mu nic nie pozyczala. Konsekwencja sie liczy. Jesli razem mieszkacie to rozpisz grafik kto za co placi i jak mu nie pasuje to niech sobie szuka swojego mieszkania. On sie tak zachowuje bo ty co prawda marudzisz ale mu wciaz na to pozwalasz.

Gość gość
Dno a nie facet. Co kobiety robią z takimi frajerami, nie mogę pojąć

Gość gość
Byłam z takim samym frajerem. Kilka dni po wyplacie bez grosza, nigdzie nie wychodzilismy bo wiecznie nie mial kasy.Nigdzie przez 2 lata nie pojechalismy bo wiecznie byl bez kasy.Nic sobie nowego nie kupil nigdy. Nowy ciuch dostawal ode mnie lub od matki.W weekendy jezdzil do mamusi i bral zarcie na kilka dni i ona jeszcze mu zakupy robila dodatkowe....w sklepie musialam placic ja bo on 10 zł nie ma. A co sie okazalo? Ze był uzalezniony od internetowego hazardu i cala wyplata szla wlansie na to.Potrafil w 1-2 dni wydac ponad 2 tysiace zlotych i jeszcze bral chwilowki. ja bym na Twoim miejscu przetrzepała mu wszystko to sie pewnie dowiesz na co idzie ta kasa.

Gość gość
i to jest dobry trop bo ja weszłam na jego maila i znalazłam umowy z firmami udzielajacymi pozyczek,maile ze stron gdzie robił zakłady,ponaglenia windykacyjne itp. Sprawdziłam jego konto i jednego miesiaca potrafil ok 8 tysiecy przegrac.A dla mnie nigdy grosza nie mial zeby mnie zabrac na miasto czy do kina.Na swieta nawet prezentu nie dostalam a na urodziny lancuszek za 39 zł :) I odejdz od niego czym predzej, ja zaluje ze dwa lata to znosilam i sie upokarzalam.

Gość gość
i co u niego, wyszedl z tych dlugow?

Gość gość
Ile z nim jesteś?? To nie jest facet na wspólną przyszłość... ja bym z takim nie mogla być... masakra nie facet - nieudacznik jakiś...tylko cwany bo Cię wykorzystuje...

Gość gość
oczywiscie,ze nie. Długi sa coraz wieksze bo nie dosc ze przewala kazda cala wyplate to nabral kolejnych chwilowek i nie ma z czego splacac :) ale to jzu naszczescie nie moj problem. Mowie to bo istnieje prawdopodobnienstwo ze facet autorki tez moze na cos cala wyplate przewalac i ja oszukuje i zyje na jej koszt jak moj ex.

Gość gość
moj były tez ciagle pozyczał kase od brata, mowiac mu ze wypadły nam dodatkowe opłaty za mieszkanie albo chce mi zrobic niespodzianke na urodziny, a jest przed wyplata :D i brat mu czasem nawet 1000 zł pozyczal...a on wszystko przegrywał.

Gość gość
Od twojej mamy pożycza?:O Nie wstydzi sie?:O twoja mama ci nie próbuje wbić do głowy, ze z takim facetem będziesz żyła w permanentnym stresie i pójdziesz z nim na dno?

Gość gość
Pozbadzcie sie tej pijawki

Gość gość
12.02 no właśnie. To zwykły pasożyt który zeruje na Tobie i Twojej mamie a sam albo przegrywa gdzieś kasę albo oszczędza sobie po cichu na cos (np mieszkanie), jesteś taka dziewczyna na przeczekanie, i tak zamierza kiedyś kopnąć Cie w d...e bo gdyby Cie traktował poważnie nie pozwoliłby sobie na to byś myślała o nim tak, jak teraz myslisz. To zwykły facet bez honoru i cwaniak. Pogoń go jak najszybciej bo tylko czas marnujesz!!

Gość gość
Dokładnie,albo przegrywa kase ma jakiś nałóg albo odkłada na cos,a na Tobie mu raczej nie zależy skóro pozwala sobie na takie akcje i tak się osmiesz w oczach twojej mamy.

Gość czizas
0/10

Gość gość
Ka spotkalam dwie takie pijawki w życiu.I jeden odkladal kasę i na koniec mnie wyśmiał ze byłam naiwna i nie nie widziałam.A drugi wydawał cala kasę właśnie na swoj nałóg.

Gość gość
13,24 Sa tylko dwie mozliwosci, albo wszystko odklada albo wydaje na gry badz dziwki :) (czy jakis inny nalog)

Gość gość
Haha Twój facet określa Ciebie, więc jesteś 0

Gość gość
nie jest zadnym zerem, przynajmniej autorka widzi problem i zaczyna jej to przeszkadzac a to dobry znak zeby sie calkowicie obudziła.Niestety uczucie zaslepia i nie widzimy powaznych wad partnera i przymykamy na nie oko majac nadzieje,ze sie zmieni.Tylko ze oni sie nigdy nie zmieniaja.

Gość gość
Co jest złego w oszczędzaniu? Chyba lepiej odłożyć 2500 niż wydawać na pierdoly jak kino czy pizze. Baby są walniete a później chcą kredyt hipoteczny bo musiały zrec pizze hah

Gość gość
13,51 Zaraz, zaraz, tu chyba nie chodzi o pizze czy kino. Autorka napisala ze pozyczal forse od jej mamy. Myslisz ze na pizze?

Gość gość
dziś ja kiedyś pożyczyłem kilka stow od sąsiadów bo mi brakowało do lokaty gdyż od 45000 było 8% :D a miałem np. 44700 :p

Gość gość
Po co wychodzić na miasto w weekend i wydawać hajs? Ze wsi jesteście? Ja mieszkam zaraz obok deptaku rynku i dla mnie to całe "miasto" to parodia żeby wyjść z mieszkania przejść kilka minut i wydać na kawę tyle co pół słoika, nawet jedzenie jak kupie sobie biorę na wynos.

Gość gość
Jeśli dla ciebie całe miasto to deptak rynku to sam chyba mieszkasz na wsi. Duże miasta oferują znacznie większe rozrywki niż wypicie kawy w knajpie.

Gość gość
chodzi o to,ze ile mozna siedziec w domu przed tv? czasami milo wyjsc do kina/tatru czy cos zjesc oprocz schabowego przed telewizorem

Gość gość
a jak facet miesiacami mowi,ze wiecznie nie ma kasy i w dodatku pozycza od matki dziewczyny to juz w ogole szczyt

Gość gość
dziś mieszkam w jednym z pierwszych bloków przy Rynku. No nie wiem czy większe, silka basen kino teatr galerie bary i restauracje? Ćwiczyć można w domu, basen to nie chodzę bo już raz się topilem, filmy z kina są w necie po 2-3 miesiącach w super jakości, w teatrze byłem raz w życiu z przymusu ze szkoły, bary a zwłaszcza restauracje się bardzo przeplaca za jedzenie i ja byłem nauczony, że z domu na zakupy się wychodzi najedzonym.

Gość gość
dziś możesz kupić sobie projektor multimedialny, według mnie szkoda kasy na kino czy teatr a zwłaszcza restauracje, ja umiem film pobrać z internetu legalnie za darmo po kwartale więc dla mnie bezsensowne trwonić kasę na takie rzeczy, jeśli w domu umiesz ugotować tylko schabowego to współczuję