Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czwarta ciąża czwarte dziecko i emerytura bez pracy

Polecane posty

Gość gość

Ja siedzę w domu a wy pracujcie a mam tysiąc zapewniony. Jak dzieci pojdą so szkoły to ja sobie trochę popracuję i będzie bez łaski 2 tysiące.

Gość gość
a ja bym sie z checia zaminila, duzo lzej isc do pracy i po 8h miec wszystkow nosie, rozlozyc sie na kanapie , niz byc czujnym 24h na dobe

Gość gość
Hehe, jakie 2 tysiace ...? Widac ze z inteligencja u ciebie krucho ;)

Gość gość
Juz wole harowac niz tyle goownojadow natrzepac

Gość gość
dziś nie nie tu dziewczyna sprytnie mysli:x urodzic czworo do 30rz,a potem na pol etetu i tysiaka dorobic, :x ma dwa na reke:x z pocalowaniem w doope

Gość gość
Wlasnie ze hoojowo mysli :P, nauczcie sie czytac : "Każda kobieta, która urodzi i wychowa przynajmniej czwórkę dzieci, zdobędzie prawo do emerytury minimalnej. Dziś to 1029,80 zł brutto. Świadczenie mają uzyskać zarówno kobiety, które nigdy nie pracowały, jak i te, które pracowały, ale zbyt krótko (np. tylko cztery-pięć lat), aby wypracować kapitał do emerytury minimalnej. Pierwszym państwo sfinansuje całą emeryturę, drugim dopłaci różnicę do wysokości najniższego świadczenia..."

Gość gość
nie chciałabym tylu dzieci nawet za dopłatą. Poza tym co to są dwa tysiące, zwłaszcza nie an jedną osobę. Wieczne dziadowanie, taki poziom życia to może być atrakcyjny dla mentalnej i społecznej biedoty. Wiecznie najtańsze produkty, ciuchy z bazaru, żadnych lepszych rozrywek- no może festyn , albo odpust. I tak całe życie.To już wolę mieć swoich dwoje dzieci i pensję 7 tyś.

Gość gość
Ja mam 140tys i 30 lat mógłbym kupić dwie kawalerki w małym mieście i mieć 1500 z najmu a teraz mam z lokat bankowych około 300. Czwórka dzieci to dobry pomysł, z 500+ przy małych dochodach 2000+ a później emerytura bez pracy. Teraz też można robić działalność nierejestrowa do 1050+ więc dobrze połączyć wszystko. Sam tak robię z działalności do 1050 do tego lokaty 300 darowizna 160 od matki i mam minimalna krajową.

Gość gość
dziś w takim układzie facet jeszcze może zarobić 2800 to razem około 5000 spokojnie wystarczy na normalne życie rodziny przecież butów nike nie kupuje się co miesiąc.

Gość gość
Ja dziękuję za takie coś. Mam 2 i to jest ciężko a co dopiero 4!!

Gość gość
14:47 taaaa a swistak siedzi i zawija w sreberka te twoje 7 tysi głebie ..a emeryture to sie dostaje jak ma sie wnuki a nie swoje male dzieci tepaku

Gość gość
no to będzie dziadować u każdego z dzieci po 3 miesiące, nigdzie tak na[prawdę nie chciana, bo wszędzie ciasno, a i trzeba jej będzie dokładać do utrzymania. Ludzie rzucający pracę dla żałosnego świadczenia nie wychowają dzieci, które się wykształca albo zdobędą dobry zawód i tak się dorobią żeby matkę utrzymać i domy pobudować, najczęściej będą dziadować tak jak ona. A w biedzie to każda dodatkowa gęba do wyżywienia to niepotrzebny balast i darmozjad.

Gość gość
14:58 gratuluje jasnowidztwa swojego życia

Gość gość
dziś w takim układzie facet jeszcze może zarobić 2800 to razem około 5000 spokojnie wystarczy na normalne życie rodziny przecież butów nike nie kupuje się co miesiąc xxxx ja kupuję. 5 tysięcy na 6 osób, to przecież kiepsko.

Gość gość
14:58 gratuluje jasnowidztwa swojego życia raczej twojego, ja juz takie przypadki z racji pracy widziałam

Gość gość
Za żadne pieniądze nie urodziłabym 4 dzieci.

Gość gość
Tylko nie zapomni w tym twoim szale rodzenia, że ustawa może się jeszcze zmienić wiele razy i co wtedy zrobisz?

Gość gość
Ja też. Mogą dawać i potrójne emerytury. Nigdy w życiu

Gość gość
15 :10 daruj sobie ofermo . twoje wypociny nie robia na mnie wrażenia . ale masz towarzystwo uch. Patologia

Gość gość
To jest prawo ale na bank są takie dziewczyny które teraz będą rodziły jedno po drugim

Gość gość
14:47 taaaa a swistak siedzi i zawija w sreberka te twoje 7 tysi głebie ..a emeryture to sie dostaje jak ma sie wnuki a nie swoje male dzieci tepaku no wiesz, nie każdy to bezrobotny, albo bieda umysłowa bez zawodu

Gość gość
15:14 nastepny jasnowidz mojego wyksztalcenia i dochodow . gratuluje

Gość gość
A ciekawe co w przypadku,gdy sie urodzi 4,a jedno umrze.to sie nalezy czy nie.

Gość gość
15 :10 daruj sobie ofermo . twoje wypociny nie robia na mnie wrażenia . ale masz towarzystwo uch. Patologia sądząc po wpisach to już ty tam dobrze wiesz co to patologia:) A co do towarzystwa, to po prostu jestem radcą prawnym w MOPS w jednym z większych miast i opiniuję sprawy , które potem trafiają do sądu, wiesz takie tam znęcanie nad starymi rodzicami, umieszczenie w domu opieki , bo rodzina olewa itp. Więc pozdrawiam serdecznie , bo być może jesteś klientem ośrodka pomocy społecznej, który mi podlega:)

Gość gość
15 : 17 radco prawny zawsze tak oszukujesz pracodawce siedzac na kafeterii ? Mopsiarzu spod monopolowego ha ha po zawodowce heh

Gość gość
15 : 17 radco prawny zawsze tak oszukujesz pracodawce siedzac na kafeterii ? Mopsiarzu spod monopolowego ha ha po zawodowce heh wiesz , że z ustawy o radcach prawnych wynika, ze płaca ci za cały etat, ale w miejscu pracy możesz być mniej godzin? np pracuje sie tak ze płaca ci za pół etatu a przychodzisz na 6 godzin tygodniowo, płaca za cały a przychodzisz na 12 godzin. Dlatego radcy spokojnie mogą pracować w 3 urzędach na cały etat i jeszcze maja wolne godziny w tygodniu :)