Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baza pod makijaż

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pomóżcie! Chciałabym kupić bazę pod podkład, żeby moja twarz po nałożeniu podkładu była gładka, jednolita, rozświetlona, odbijająca światło, krótko mówiąc, żebym wyglądała świeżo, a podkład nie wyglądał tak sucho na twarzy. Wyglądając jak jakiś nalot, pył. Doszłam do takich wniosków oglądając zdjęcia modelek, ale i znanych twarzy na czerwonym dywanie. Spytałam w drogerii, to mi polecono bazę z firmy Dax Cosmetics, ale potem przeczytałam na pewnej stronie, której adresu nie mogę tu podać, ale pewnie się domyślicie która, przeczytałam, że wywołuje alergię, podrażnienia, wysyp trądziku i inne historie, których zdecydowania wolałabym uniknąć. Dziewczyny obwijają za to silikon w składzie, który zatyka pory. Wydaje mi się jednak, że jest on chyba niezbędny, prawda? Każda baza go ma, bo inaczej nie byłoby efektu delikatnej maski. Doradźcie coś, ja się kompletnie nie znam na tym. Nigdy nie używałam bazy samodzielnie, ani u kosmetyczki. Z tego co kojarzę Inglot ma w podobnej cenie bazę. Słyszałam też o bazie z Sephory.

Gość Roksankka
Dwie bazy, które moim zdaniem zasługuja na uznanie: Revlon Photoready - lekka, fajnie wygładza twarz i sprawia, ze makijaż dłuzej sie utrzymuje Baza pod makijaż w sprayu od Makeup Revolution. W sklepach czasami trudno jest ją znaleźć, ale w sklepach internetowych jest możliwość zamówienia w dobrej cenie: https://darmarsklep.pl/bazy-pod-makijaz Oprócz samej bazy wazne jest rownież jej nakładanie. Nie powinnaś nakładać jej w duzej ilości. Wystarczy jedynie odrobina. Jak nawalisz jej za dużo, podkład może sie rolować.