Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jednak da sie wyzyc tyg. za kwote 200 zl na 3 osoby

Polecane posty

Gość gość
200 zł na 3 osoby? bez problemu :) o ile właśnie obiad mięsny będzie ukoronowaniem ciężkiego tygodnia pracy i np. w niedziele zrobi się kotlety z kurczaka, ziemniaczki i mizerkę. w ciągu tygodnia natomiast bezmięsne obiady np. ziemniaczki z kefirkiem, zupa a na drugie naleśniczki, kasza jaglana z jajkami sadzonymi i do tego brokuł etc.

Gość gość
Jeśli nie ma się syna/synów nastolatków, to jeszcze MOŻE się da.

Gość gość
ja 1,5miesiaca temu nagotowalam za 300zl, pomrozilam w porcjach i mam do teraz jeszcze kilka porcji. raz na dwa tyg ide kupie maki, ryze , olej, margaryne itp wydal 100zl. gdyby nie owoce w niezliczonych ilosciach, zamknelabym sie z jedzenie , w okolicach 600-800zl na 3os

Gość gość
Tak to prawda mój syn też dużo już je a szczuplutki ale dużo zajęć ma i jeździ 30km dziennie rowerem. A owoców ile idzie, wszystko kosztuje.

Gość gość
dziś x No chłopaczyskom, to niem gdzie to się wszystko mieści :)

Gość gość
A nastoletnie córki to nie jedzą? Ja tam nie ustepowałam braciom :D i zupka za cały obiad albo ziemniaki z kefirem w życiu nie wystarczyłyby nam za cały obiad.. I ja się zawsze dziwię, że można przez miesiąc jeść mrożonki. No co to za kuchnia..

Gość gość
dziś ja 1,5miesiaca temu nagotowalam za 300zl, pomrozilam w porcjach i mam do teraz jeszcze kilka porcji. raz na dwa tyg ide kupie maki, ryze , olej, margaryne itp wydal 100zl. gdyby nie owoce w niezliczonych ilosciach, zamknelabym sie z jedzenie , w okolicach 600-800zl na 3os Z To co zamrażasz? jakie dania?

Gość gość
Ja na rodzinę 2dorosłych i 4-latek wydaje z 900zl miesięcznie. Jemy malo ( dziecko więcej wiadomo) Bo jemy aby żyć, a nie odwrotnie. Bardzo malo słodyczy bo to niezdrowy cukier, żadnych slodzonych soków, chyba ze ktos ma przyjść. Obiad tylko jedno danie. Czasem w niedzielę dwa dania ale wtedy nie jemu kolacji. Kupujemy mieso, jajka na rynku bo czujemy e smaku różnicę. Jajka 10 sztuk po 8zl, a 20na tydzień idzie Dziecko je śniadania w domu i jakas kolację. Mamy owoce, warzywa Stawiam na jakość anie ilość

Gość gość
gość dziś Jeśli nie ma się syna/synów nastolatków, to jeszcze MOŻE się da. xxx A co stoi na przeszkodzie? Pójdą sobie za kieszonkowe do maka dojeść? :P

Gość gość
Pewnie że się da. My mamy 250 zł na tydzień przeznaczone na jedzenie, 2 osoby dorosłe i 6-latka. Obiady z dwóch dań codziennie, z tym że zupę gotuję na 2 dni. Podstawowa sprawa to gotowanie od podstaw, zero gotowców. Jemy wg mnie zdrowo, dużo warzyw, mięsa tak sobie, gotowany schab na chleb zamiast kupnej wędliny, wyłącznie masło a nie margaryny itp. Do pracy robimy sobie kanapki lub sałatki lub zabieramy coś domowego do odgrzania. Raz w tygodniu piekę domowe ciasto. Kupuję warzywa i owoce od rolnika na ryneczku albo mama jedzie do cioci na wieś kupuje od niej. Planujemy jadłospis mniej więcej na tydzień i trzymamy się listy zakupów, choć oczywiście bez przesady, spokojnie możemy kupić jakieś piwko na weekend czy lody jak mamy ochotę. Dzięki takiemu planowaniu budżetu w zeszłym roku udało nam się kupić samochód bez pożyczek/kredytów, bo sporo odłożyliśmy. Tak więc to w pełni możliwe żeby wydawać tyle na jedzenie.

Gość gość
gość dziś gość dziś Jeśli nie ma się syna/synów nastolatków, to jeszcze MOŻE się da. xxx A co stoi na przeszkodzie? Pójdą sobie za kieszonkowe do maka dojeść? jezyk.gif x To tego kieszonkowego musieli by mieć minimum 300zł.

Gość gość
Więc jak tyle nie mają to jedzą to co jest w domu, na obiad - proste