Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dodatek mieszkaniowy czynsz odstępne wynajem

Polecane posty

Gość gość

Witam proszę o prawdziwe informacje jakie są zasady warunki jak to działa? pobrałam wniosek / oraz kwitki wiem że zarobki od 3 miesięcy itd że zarządca mieszkania ma wypełnić wniosek ale: czy to jest dodatek tylko do samego czynszu ? a co z prądem wodą? oraz wstępne dla włascielki mieszkania . jestem najemną mam umowę za odstępne czynsz wodę i prąd płacę wlascielce na konto jej w metrażu i dochodach się mieszcze do dodatku Czy ktoś bierze taki dodatek jak to jest? 380 zł czynszu osobno płace wodę i prąd na jej konto a odstępne płacę 790 zł czy dostanę tylko dodatek do czynszu ? czy też do wstępnego i wody prądu?

Gość gość
proszę mi napisać jak mam liczyć koszty utrzymania mieszkania? co oni liczą? koszty mam takie woda prąd odstępne i czynsz

Gość gość
Ja jestem po złożeniu wniosku. Biorą rowniez pod uwage kwotę odstępnego częściowo, czynsz oraz media. W spółdzielni/wspólnocie wszystko wpisza. Bedzie potrzebna umowa najmu, faktura za prąd. Tylko pytanie - właścicielka zgłosiła w us i rozlicza sie?

Gość gość
nie wiem czy się rozlicza, ale umowa była robiona u notariusza

Gość gość
To sie rozlicza.

Gość gość
czyli co ja mam wpisać połowe wstepnego? czy zarządca?

Gość gość
Jaka polowe? Wypełniasz wniosek - W zaznaczonych punktach wypełnia zarządca (maja wszystkie dane, metraże), wydrukują ci zapewne tez wysokość czynszu i rozliczenie za wodę i dołącza. Tylko będziesz musiała im pokazać umowę. W umówie masz wszystko wpisane, czy w odstępnym jest zawarty czynsz, czy nie, wysokość kwot itp.

Gość gość
Poza tym - to jest bardzo proste, Tylko trzeba czytać i chyba kobieta w mops ci pwoiedziala co zrobic i co bedzie potrzebne.

Gość gość
w umowie jest napisane tak: z tytułu użytkowania lokalu najemca będzie płacił wynajmującemu czynsz w wysokosci 790 zł oprócz czynszu najmu najmeca jest obowiązny pokrywać koszty z eksploatacją lokalu: kosztów z związanych z użyciem wody używaniem energii elektrycznej czynszu do spółdzielni mieszkaniowej 360 zł mediów zalolzonych we własnym zakresie czyli dostanę też do odstępnego dodatek czy nie?

Gość gość
no to już mi powiedziała że dodatek tylko do czynszu nic więcej

Gość gość
Ja zapytałam - czy biorą państwo pod uwage tylko czynsz i media, czy rowniez kwotę najmu? I dostałam odpowiedz - ze kwotę odstępnego rowniez, cześciowo.

Gość rawibox

u mnie np.od stycznia 2019 stwierdzili że odstępne już się nie liczy że to nie jest wliczane a w innych miastach odstępnę jest liczone jak to jest ?