Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba pójdę zarobić na dupie

Polecane posty

Gość gość

Mam dwójkę dzieci (3l i 1l) , z mężem wynajmujemy mieszkanie za, które płacimy ze wszystkim 1500zl, mąż jest cukiernikiem , ja kucharzem, mąż zarabia 2500 zl. Ja nie mam możliwości powrotu do pracy ponieważ tylko starsza córka dostała się do przedszkola, młodsze jest wciąż w kolejce do żłobka piblicznego. Między mną , a mężem jest co raz gorzej, nie ze względów finansowych ale innych. Mam znajomą co jeździ za granicę do Clubu , w weekendy mogę 2 tys zarobić. Mam możliwość wzięcia dzieci ze sobą. Mąż nie wie, a ja nie wiem co wymyślić przed nim

Gość gość
To śmieszne ale wiesz, że ja też o tym myślałam? Mój zarabia plus-minus 3000 (raz mniej, raz ok dwie stówki powyżej, zależy od miesiąca) tak więc szału nie ma jak na faceta, który zarabia sam na rodzinę. Mamy 7 letniego syna. Ja nie pracuję, bo niestety mam problem z kręgosłupem i powiedziano mi wprost, że nie nadaje się jak na razie do pracy. Płacimy za mieszkanie, małe 2pokoje (wynajem) 850zł, plus opłaty 300zł do wspólnoty, plus prąd/woda/gaz. Mamy kredyt (500zł). Aha plus 120zł internet i tv. Po wypłacie i zapłacie tego wszystkiego zostają nam dosłownie grosze. Wstyd, ale trzeci miesiąc już nie stać nas nawet na kupno butów dziecku. O sobie już nie wspomnę. Ostatnio "kulaliśmy się" tak przez 3 tyg, a po wypłacie było to samo. Wypłata bez szału, zapłata wszystkiego i co tu zrobić z 4 stówami, które zostały? Już też nie wiem co robić, on zresztą też.

Gość gość
14.27 nie nadajesz się do pracy to chyba masz jakąś rentę? czy tylko tak gadasz? W ogóle to nie rozumiem jak chłop może zarabiać 2000-3000 tysiące skoro jest jedynym żywicielem rodziny. Niech idzie dorobić albo wyjedzie, proste

Gość gość
Jestescie niudolne zyciowo, dorobic zawsze jakos mozna. Masz problemy z kregoslupem ale w dawaniu dupy to juz ci nie przeszkadza?? Moze lepiej idz obciagac fiütu w autach. Obcianiesz 10 i bedziesz miec na buty dla siebie i dziecka. Nie narobisz sie I nie trzeba nigdzie wyjezdzac

Gość gość
Mieszkamy w małym mieście i tu są takie zarobki. Myśleliśmy już o wyjeździe jego za granicę, ale jest niezdecydowany. Nie chcę naciskać ani być panią, która leży i pachnie, ale wkurza mnie to niezdecydowanie, bo pieniądze z nieba nie lecą, a naprawdę jesteśmy od paru już miesięcy po prostu pod kreską. W zeszłym miesiącu mieliśmy 10zł w portfelu na dwa dni. Super. Co do renty, nie mam. Chodziłam pół roku na rehabilitację, zastrzyki. Stało się tak odkąd pracowałam w markecie, gdzie dużo, naprawdę dużo dźwigałam. Przepukliny nawet dostałam. Mam się oszczędzać, bo jestem w miarę młoda -tak mówią lekarze (28 lat mam) i za parę lat może być jeszcze gorzej.

Gość gość
Biedne jesteście kobietki

Gość gość
jeśli to nie prowo to szczena opada. Autorko skoro takie bieda u was to po cholere było robić sobie drugiego dzieciaka i to jak pierwsze mialo rok? Wiem czasu nie cofniesz czujes gderanie nie spowoduje, ze sytuacja sie poprawi. Ale dawanie dupy to najgorsza rzecz jaką mozesz teraz zrobic mając małe dzieci.

Gość gość
wynajmujemy mieszkanie za, które płacimy ze wszystkim 1500zl x Gdzie są takie niskie opłaty za wynajem?

Gość gość
Autorko masz 500 + do tego możesz dorabiać jako kucharka - teraz komunie i śluby. Nie idź ta droga bo nie masz wyobraźni ile złego możecie spotkać. Pogadaj z mężem i szukajcie rozwiązania. Idź do mopsu czy innego ośrodka - tam szukaj wsparcia . W Niemczech zabiorą ci dzieci jak wyjdzie ze jesteś kurwa

Gość gość
15.24 dokładnie, dobrze radzisz. Autorko idź też do mopsu, przedstaw papiery dokumentujące twój stan zdrowia, może należy ci się jeszcze jakiś dodatek, zawsze to coś. Pracowałaś, odprowadzałaś podatki to teraz nie wstydź się prosić o pomoc. I próbuj zrobić jakiś kurs choćby na stylistkę paznokci, rzęs - praca po tym jest lekka, jak się gdzieś zaczepisz to spokojnie zarobić a jak nie to choćby wśród znajomych prywatnie zawsze coś zarobisz

Gość gość
Debilu już po komuniach.A śluby to wiesz żw rezerwuje sie dużo wczesniej a nie teraz.Ona potrzebuje pieniedzy na już a nie na za rok.No debil normalnie

Gość gość
Nikt w niemczech nie zabiera dzieci prostytutkom.Bzdury wyssane z palca.Tam co czwarta tak zarabia.Często prywatnie.

Gość gość
15:28 Ciocia dobra rada się znalazła

Gość gość
Autorko, a byłaś w centrum świadczeń? Wypełnij wniosek na dodatek mieszkaniowy i od razu na energetyczny, jest troche latania, ale warto. Spróbuj, póki masz ciężką sytuacje, to Ci dużo pomoże, przyznawane jest na pół roku, co pół roku nowy wniosek, będzie Ci o wiele lżej, wiesz ile rodzin pobiera dodatek mieszkaniowy? Zależnie od zarobków, wielkości rodziny, metrażu itp. niektórzy dostają ponad połowę czynszu, zawsze to co zaoszczędzisz będziesz miała na jedzenie i ubrania

Gość gość
15.30 - co trzecia kobieta w Niemczech to prostytutka???? :D Dobra jesteś Autorko a myśleliście o pracy w innym mieście? Są ogłoszenia nawet z zapewnionym mieszkaniem, tylko trzeba trochę się ruszyć, wyjść ze swojej strefy komfortu

Gość gość
Ja tego nigdy nie zrozumiem. Po cholere sprowadzać na świat dzieci jak się ledwo wiąże koniec z końcem? Ludzie wy w ogóle myślicie? Czy co będzie to będzie, a potem się zastanowię czy w klubie nie dorabiac. Ręce opadają po prostu.

Gość gość
15.37 też tego nie pojmuję...

Gość Mama 2 plus 2
A nie ma innych możliwości zarobku? Dobrze, musisz się oszczędzać ale coś robić trzeba. Skoro nie możesz na codzień to szukaj na weekendy żeby mąż mógł zająć się dziećmi. Sal weselnych jest multum, nie wierzę że nigdzie nikogo nie potrzebuja. Moja ciocia tak dorabia i ma 200 zł za wesele, 4 w miesiącu = 8 stowek, to już jest coś, a w waszej sytuacji to bardzo dużo.

Gość gość
Na dupie tak latwo nie zarobisz. Wiem co piszę, bo sama tak pracuję.

Gość gość
ja obecnie mam prawi 1000zł na corke z pprzedniego zwiazku. = mam zlecenie ok 400zł. moj partner zarabia 1800zl.mieszkam w malym miescie i mozliwosci dorobienia sa male. do marketu an wykladanie towaru nie chca przyjac. sprzatanie dorywczo tez słabo. dziewczyn co robia paznokscie czy rzesy multum. a po za tym nie mam do tego reki. nie lubie i nie umiem. dzieci mimo ze mam nie potrafie sie zajmowac i na opiekunke sie nie nadaje. gdzie ti zarobic?

Gość gość
Wy chyba zglupialyscie!wiecie co to znaczy byc kurwa?!obejrzyjcie sobie polski film pt.Ewa to moze was oświeci idiotki.

Gość gość
Na początek spróbuj z pokazami na skype. Ja tak zarabiam, twarzy nie pokazuję, jestem zawsze w masce. Tobie też nie radzę pokazywać, bo nagrywają i później wrzucą do sieci, a jak masz dzieci to słabo, ktoś może do Mopsu wysłać, do szkoły... Ogólnie może być kwas. Biorę 50 zł za 15 min pokazu, 100 za pół godz. a 200 za godzinę- striptiz, zabawa zabawkami itp, a nie jestem jakaś super laska, mam lekką nadwagę (noszę rozmiar L), piersi też nie za duże- B. A jednak się podobam. Nie jem kupy na pokazach, nie sikam na siebie itp.,wiem, że niektóre to robią, sama też miałam propozycje. Generalnie jestem leniwa i nie chce mi się zapieprzać 8 godz plus dojazd godzinę w dwie strony i mieć z tego 1800 zł (tyle zarabiałam w tzw. normalnej pracy). Teraz posiedzę z 3 godz i mam 300 zł, jak chce mi się dłużej siedzieć, albo jest weekend, to z 1000 potrafię wyciągnąć. Wolne robię sobie kiedy chcę, albo kiedy zarobię odpowiednią kwotę, tyle ile mi potrzebne. Jako prostytutka nie chciałabym pracować, brzydziłabym się. Nie z powodów moralnych, religijnych itp, ale właśnie brzydziłabym się tych obcych typów. A jak zabawiam się na sky, to nawet nie patrzę na klienta (chyba, że jest przystojny) tylko zamykam oczy i skupiam się na własnej przyjemności. Jak mam kilka pokazów pod rząd, to podszkalam się w aktorstwie i udaję orgazmy :P

Gość gość
Dziękuję za wszystkie komentarze. Otóż druga ciąża była totalną wpadka, zakupiłam nawet tabletki, które miały sprawić poronienie. Niestety , oszukano mnie. Urodziłam, oddac nie potrafiłam. Mąż twierdzi, że inni żyją skromnej i nie dramatyzuja. Musze wziąć sprawy w swoje ręce. Autorka

Gość gość
Autorko. Czegos tu nie rozumiem. 1' Maz zarabia 2000 do reki. 2' Macie dwoje dzieci, ktore nie sa w wieku szkolnym. 3' Ty nie pracujesz, mialas rehabilitacje, a lekarz po niej powiedzial, ze do pracy sie nie nadajesz. To znaczy, ze: Ad 1.i 2. Taki zarobek pozwala na pobieranie 500+ na jedno i na drugie dziecko, wszak nie przekraczacie kwoty 800 zl na osobe w rodzinie. Dodatkowo na dzieci w tym wieku i przy takich zarobkach jaj u meza przysluguje wam rodzinne po bodajze 94 zl na dziecko. Czyli wasz dochod powinien wynosic: 2000 pensja 1000 z programu 500+ 188 zl z rodzinnego Daje nam to: 3688 zl. Ad.3. Procedura choroby wyglada tak, mac 180 dni zwolnienia chorobowego, potem komisja orzekajaca rehabilitację, po rehabilitacji kół jna komisja lekarska. I tu cos tez krecisz, bo jakim cudem lekarz twierdzi, ze do pracy isc nie mozesz a komisja renty ci nie przyznala? Jak nie przyznala to znow sie odwolujesz, bierzesz zaswiadczenia od lekarza, ktory uważa, ze jednak do pracy nie mozesz wrocic. Nie wiem ile wynosi najnizsza renta, ale niechby wynosila tylko te 400 zl to juz macie 4000 zl do reki. Moze nie duzo, ale da sie przezyc. X Kolejna sprawa, straciliscie mieszkanie przez licytacje czy jak? Bo nikt nie majac wlasnego lokum nie robi sobie dwojki dzieci bedac na wynajmie. X Opiekunka do dzieci?czemu nie pomyslisz zeby zajmowac sie jakims dzieckiem? Nie lubisz? Acha, a wiesz, ze duzo ludzi nie lubi swojej pracy? A duupy dawac lubisz obcym facetom? X I czemu niby na buty dla dziecka nie macie od trzech miesięcy? W smyku, deichman lub ccc buty sa za 100 zl, i to w smyku, w tych dwoch pozostalych to nawet za 60 zl kupisz a szmaciaki nawet za 40 zl sa. X I przyznaj szczerze, kasy na buty nie ma, ale na papieroski dla was lub jednego z was to kasa juz jest? Na piwko, na tusz do rzes lub lakier do wlosow? X Bo mnie twoja historia sie kupy nie trzyma, ze tacy biedni jestescie, bo albo klamiesz, albo maz ci klamie w sprawie zarobkow, albo z was duupy wolowe zescie nie zalatwili.sobie tych zasiłków i renty.

Gość gość
Ja jak zaczelam tak mowic to miesiac pozniej znalazlam dzieki kuzynce wyjechalam do Uk poznalam zaradnego faceta z ktorym wzielam slub mamy 2 letniego syna fajne auto I brak zmarwien o pieniadze.

Gość gość
Ok, zarabia 2500 do reki, to.i tak na 4 osoby to mniej niz 800 zl wiec program 500+ przysluguje na dwoje dzieci. Na rodzinne tez sie zalapiecie, nahwyzrej troche wam obniza, bo tam obowiazuje zasada zlotowka za złotówkę.

Gość gość
Skoro jesteście z branży gastronomicznej to spokojnie jesteście w stanie dorabiać w weekendy albo po południami. Ogłoś sie na fejsie na jakimś lokalnym forum z ofertą pieczenia ciast czy chleba. Mnostwo ludzi tak zamawia. Zresztą sama korzystam z tego typu usług lokalnie.

Gość gość
Praca na dupie sie oplaca tym ktore juz sa w branzy. Jak jestes nowa bez kasy to idziesz do kogos sie dzielic pol na pol. Jak mieszkasz w duzym miescie gdzie prostytutek jest sporo to Musisz wyglądać zajebiście i robić dobry serwis A cena to pewnie około 200 zł za godzinę. z tego masz stówę czy się opłaca nie wiem to zależy czy będziesz miała dużo klientów i czy będziesz robiła laskę z połykiem i analny