Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słaba psychika

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym poznać Waszą opinię. Od dłuższego czasu czuję się bardzo zmęczona. Moja praca wymaga zdecydowania, a ja miewam momenty, kiedy najchętniej po prostu oddałabym pałeczkę. To samo w życiu osobistym - nie chcę robić niczego. Mogę ewentualnie leżeć i oglądać filmiki na YouTube. Gdy w pracy jest cięższy dzień, czasem załamuję się (na tyle, na ile mogę), milczę, brnę przez obowiązki i wyczekuję końca. Ostatnio zaproponowano mi awans na kierownika zmiany, jednak co jeśli, szczególnie na początku, sytuacja mnie przerośnie, a wciąż przecież trzeba trzymać się w ryzach i szybko myśleć. Bywają dni, kiedy czuję, że mogę, jednak coraz rzadziej. Nie pamiętam, kiedy ostatnio był jeden z tych dni. Częściej zastanawiam się nad sensem swojej egzystencji i widzę, że kiepsko mi idzie w tej grze zwanej życiem - pracuję nad sobą od lat, a efekty wciąż nie są zadowalające. Nie mam myśli samobójczych, nie okaleczam się (choć zdarza mi się odczuwać chęć, np. połamania sobie ręki, poparzenia się). Problemy z zaśnięciem mam od zawsze, niską samoocenę też. Dobijają mnie momenty, kiedy kłócę się ze swoim chłopakiem - czuję, jakbym popełniła największą zbrodnię na świecie i należała mi się kara, jakby w tej chwili miał wyjść i nigdy nie wrócić. Przepraszam za ogólny chaos, jednak ciężko poskładać mi to, co czuję, do kupy. Mówiłam sobie, że to przemęczenie, ale właśnie kończy się mój urlop, a ja - bez zmian... A teraz pytanie do Was - jest ktoś, kto może pomóc mi radzić sobie z codziennością, czy po prostu jestem rozpieszczona, leniwa i mam się ogarnąć?

Gość gość
Za dużo od siebie wymagasz zaproponowano Ci awans a to znaczy że musisz być dobra w tym co robisz to nie lenistwo prędzej zmęczenie. Każdy z nas jest inny. Myślę że wizyta u specjalisty pomoże zrozumieć Ci co się z Tobą dzieje. Warto zrobić też badania na tarczyce. U mnie takie zachowanie a do tego wylatywały mi włosy były związane z początkiem niedoczynność tarczycy później doszło wmawianie sobie chorób i wiele innych objawów. Wiem że to nie łatwe isc do lekarza i opowiadać o tym wszystkim ale uwierz mi nie ma innej drogi. Warto zadbać o siebie w porę.