Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci chodza jeszcze do szkoły

Polecane posty

Gość gość

Witam , napiszcie szczerze czy dziciaki chodzą do szkoły. Moja córka nie chce. Książki oddane, oceny wystawione, sama nie wiem.

Gość gość
Chodzą. Zakończenie roku dopiero za tydzień.

Gość gość
Wiem kiedy jest zakończenie roku. Codzi mi o dzieci starsze, nie takie w 1 klasie co mamusia do szkoły zaprowadza.

Gość gość
a czemu ma nie chodzić , niech się nacieszy koleżankami i ostatnimi dniami w szkole to i tak już luz .

Gość gość
Mój jeszcze tak, ale od PN już pewnie nie ;-)

Gość gość
Tak, moje dziecko chodzi samo do szkoły bo wciąż ma zajęcia.

Gość gość
A moje nie. Nie lubi swojej szkoły i nie ma koleżanek.

Gość gość
Moje chodzą jeden do 1 drugi do 7 klasy. Ten starszy jeszcze w czwartek ma wycieczkę, młodszy miał też mieć ale za to będzie wykład o bezpieczeństwie w wakacje i chodzą tak samo jak chodzili nie powiem że chętnie bo komu chce się rano wstawać, ale chodzą i to normalne to jest dla nich że szkoła jeszcze trwa.

Gość gość
Fajnie sie macie, polowa czerwca a szkoly juz praktycznie nie ma. A pozniej zazdrosc bo "za granica" dzieci mala wiecej ferii w zimie. Tylko ze "za granica" rok szkolny dopiero 6 lipca sie konczy i do konca sa zadania domowe, kartkowki i ewaluacje.

Gość gość
Ale i tak mają dzieci więcej wolnego w ciągu, moje dzieci chodziły w Norwegii rok szkolny kończył się pod koniec czerwca szkoła zaczynała się pod koniec sierpnia 17-20 zalezy jak weekend wypadal potem ferie jesienne zimowe, wiosenne, plus pojedyncze dni wolne ólne,przerwy świąteczne. A w Pl to wakacji nie licząc ferie zimowe, owszem maja pojedyncze dni wolne ale nic nie można zbytnio planować bo zaraz do szkoły trzeba iść.

Gość gość
Moje dziecko chodzi co prawda dopiero do 1 klasy. Od początku roku ma 100 procentową frekwencję. Nie było dnia żebym musiała go wyciągnąć z łóżka. Nie było dnia, żeby nie chciał iść do szkoły. Jestem z niego dumna. Przykład bierze z nas rodziców. Wie, że jego obowiązkiem i pracą jest chodzić do szkoły. My z mężem nie korzystamy z L4.

Gość gość
To dlaczego robią tak wcześnie rady pedagogiczne i trzeba oddac książki do biblioteki?

Gość gość
Tak, moje dziecko, w 3 klasie, chodzi nadal do szkoły. I będzie chodzić do zakończenia roku, bo taki ma obowiązek. Ja też w pracy sobie nie robię wolnego tydzień przed urlopem.

Gość gość
ja już mu odpuszczam, niech posiedzi w domu i pogra sobie na konsoli (4 klasa sp)

Gość gość
Ja mieszkam w Niemczech. Moja córka kończy obecnie 3 klase i faktycznie jest dużo więcej wolnego niż w Polsce. Natomiast zadań domowych teraz prawie nie ma, rok szkolny kończy im się 16 lipca, a 4 maja wycieczkę do zoo.

Gość gość
zakonczenie rok uszkolnego w Polsce w tym roku 22 czerwca juz?? a powrot do szkoly kiedy, pewnie poniedzialek 3 wrzesnia ..?? Tyle wakacji, nie pojmuje, po co tak dlugo. moje dziecko skonczy lekcje 29. czerwca, a wroci do szkoly 20 sierpnia. za to ma wiecej wolnego w rok uszkolnym, np ferie tygodniowe w pazdzierniku, tygodniowe w lutym, 2 I pol tyg na nowy rok I dwa I pol na Wielkanoc/wiosenne dlugie ferie.