Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik niemowlęcy jak się go pozbyć czy wgl się da

Polecane posty

Gość gość

Córka ma skończone 3 tygodnie. Z dnia na dzień ma co raz więcej krostek. Dziś już nie smacznie wygląda. Położna dziś ja widziała i kazała na 1 szkl wody dać łyżeczkę sody i myć. Ale jakoś się boje. Nie powiedziala ile razy myć buzię. 2 problem o którym zapomniałam powiedzieć to córeczka ma biały język czyli pleśniawki? Jak się ich pozbyć? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Mój syn miał trądzik niemowlęcy, byliśmy z nim u dermatologa i przepisała maść w srebrnym opakowaniu niestety nazwy nie pamiętam i tą maść pomogła.

Gość gość
Sam zejdzie

Gość gość
Najlepiej przecierać wodą przegotowaną , letnią .

Gość gość
Ja przecierałam mojemu maluchowi mlekiem z piersi pięknie się wszystko goiło a takie duże ropne pryszcze po 2 godzinach już się zmniejszyly

Gość gość
mojemu maluszkowi pediatra polecił krem Elo-baza naprawdę polecam u nas pomogło od razu

Gość gość
A ja Ci polece metode stara jak swiat KROCHMal taki domowej roboty z maki ziemniaczanej. Znajdziesz przepis w internecie. Ja kapalam 2 dzieci w krochmalu i pieknie krostki znikaly wiec polecam a zadne mascir kremy nie pomagaly. Lekarz mi to doradzil. Pozdrawiam

Gość gość
Dzięki jutro sproboje posmarować mlekiem. Buzię myje codziennie przegotowana woda. A co z białym językiem?

Gość gość
Język też przemywaj przygotowana woda-wacikiem.

Gość Mama 2 plus 2
Nam bardzo pomagalo ziołowe maselko pielęgnacyjne z Momme.

Gość gość
Mama 2 plus 2 super skład ma to masło

Gość gość
Czekać aż samo minie

Gość gość
Trądzik niemowlęcy to efekt hormonów matki, które utrzymują się przez jakiś czas po porodzie w organizmie niemowlęcia. Trzeba po prostu przeczekać aż organizm te hormony wydali i wtedy trądzik zniknie. Oczywiście przemywanie krochmalem czy tam mlekiem matki nie zaszkodzi, ale moim zdaniem niewiele pomaga.

Gość gość
Mój synek tez miał zanim jeszcze skończył miesiąc, pediatra powiedziała, że minie i miała rację. Jakieś 2 tygodnie i było po sprawie. Ktoś tu wyżej slusznie napisał, że to kwestia hormonów matki.

Gość gość
Zrobiłam krochmal ale jakieś gęste mi to wyszlo a czy po przetarciu tym kislem mam ponownie wytrzeć czysta woda?