Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wyglądamy tak jak w lusterku? bo mam wątpliwości

Polecane posty

Gość gość

W lusterku wyglądam super a nikomu się nie podobam

Gość gość
masz niskie poczucie estetyki

Gość szry
to ze sobie sie podobasz, to swietnie. ale to nie znaczy ze wszyscy musza podzielac twoje zdanie. bywa, widocznie masz o osbie opinie inna niz pozostala czesc swiata

Gość gość
lusterko jest sprzętem który najlepiej odwzorowuje rzeczywistość, ale przeważnie używamy go mając światło podające na twarz, co powoduje że cienie i bruzdy znikają i wydaje się atrakcyjniejsza, natomiast w życiu ludzie widują nas przy różnym oświetleniu i w pozycji, więc ktoś może wyglądać lepiej od przodu a swoim profilem może odstraszać. natomiast wygląd na fotkach i filmach to już jest zupełnie inna bajka, bowiem jedna kwestia jest taka, że sprzęt elektroniczny rejestruje mniej niż ludzkie oko, więc przez to wygląd może być gorszy, natomiast druga kwestia jest taka że dobry fotograf + grafik komputerowy czyni cuda i może zrobić z ciebie miss świata

Przykro mi niewątpliwie, lustro wyszczupla i upiększa. To takie oszukaństwo na poprawę nastroju. : ]

Gość gość
Mezczyzni i kobiety maja czasem inne poczucie piekna kobiet. Czesto spotykam sie z tym ze kobiety opisuja inna kobiete jako ladna, piekna a dla mnie jest normalna bez szalu a te ktore mi sie podobaja(oczywiscie nie komentuje na glos zostawiam to dla siebie) kobiety nie skomentuja urody i widze ich obojetnosc wobec tej pieknej dla mnie.

Gość gość
A ja mam odwrotnie :/

Gość gość
Ja mam nadzieje, ze wyglądam lepiej ;)

Gość gość
Podobno wygląda sie tak jak na zdjęciach bo wtedy patrzymy na siebie oczami innych, a poza tym lustro splaszcza twarz, nie widzimy jej trojwymiarowej

Gość gość
poza tym gdzies czytalam, ze w lustrze widzimy siebie nawet kilkakrotnie bardziej atrakcyjnymi niż jest faktycznie.

Gość gość
to pewnie wywód hamerykańskich naukowców : )

Gość gość
Ale jak ktoś stanie obok w lustrze to widzę że wygląda tak samo

Gość gość
Oczywiście że wygląda tak samo, bo jest w taki sam sposób oświetlony i patrzysz na niego z tego samego kierunku. Zacznie inaczej wyglądac dopiero kiedy stanie w innym miejscu inaczej oswietlonym

Gość gość
Tak, chyba że lustro jest znieksztalcajace, wtedy nie.

Gość gość
Mówimy o zwykłych lustrach, one mają najlepszą jakość rejestrowania obrazu, zaraz po oku ludzkim