Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 letnia córka za szybko dojrzewa pomocy

Polecane posty

Gość gość
Pewnie jakieś hormony dostanie

Gość gość
Nie obwiniaj siebie i meza. Ja tez dostalam okres wczesnie, bez soi, wegetarianizmu, etc. Moja corka rowniez. Taka uroda.

Gość gość
USG jest konieczne w tej sytuacji wytłumacz dziecku i tyle.Nie ona pierwsza będzie u ginekologa dziecięcego badanie jak badanie

Gość gość
1. Na pewno nie daj dziecku odczuć, że coś jest nie w porządku. Ani, że jest się czego wstydzić. 2. Nie musi być tak, że dostanie jakieś leki. Moja koleżanka dostała okres w wieku 9 lat. I tyle. Najpierw i tak był bardzo nieregularny, bo miała go co kilka miesięcy. Żadnego leczenia. 3. Wzrostem też się przejmuj. Córka ma jeszcze czas chyba, że Wy jesteście niscy, no to genów czasem się nie przeskoczy :) 4. I na razie mniej produktów z soi oraz tych zawierających soję. Jest też trochę naturalnych produktów, które wspierają regulowanie gospodarki hormonalnej.

Gość gość
badania przez pochwę nie będzie, co najwyżej USG przez powłoki brzuszne. Postaraj się wyrzucić soję z diety.

Gość gość
Napewno będzie miała dopochwowe autorko przygotuj córkę ale w sumie nie rob szumu ona jest za mała na wstydzenia się wiec dla niej nie powinno być to nic strasznego

Gość gość
Ja dostałam miesiączki w wieku 11 lat, pamiętam moje i mamy przerażenie , że to już. Po miesiączce byłyśmy u ginekologa stwierdził, że już zaczęłam miesiączkować i nie było to żadne nieprawidłowe krwawienie. Od 9 roku życia zaczęły się symptomy dojrzewania, i tak stopniowo owłosienie, śluz z pochwy, szybko urosły mi piersi, zaczęłam dostawać krągłości, no i przyszła pierwsza miesiączka pamiętam że szybko ruszyłam w górę, a potem stopniowo urosłam o kolejne 10cm. Teraz mam 27 lat i mam 164cm.

Gość gość
Dzieciom (dziewicom) nikt nie robi usg dopochwowo, tylko przez powłoki brzuszne. Takie samo usg jak usg brzucha. Nie miała nigdy? Autorko, nie panikuj, uspokój się, bo straszysz córkę niepotrzebnie.

Gość gość
Dziewczyny,dziękuje za wszystkie wskazówki.Diete trzeba będzie zmienić,co do miesiączki to ma bardzo skąpa,takie typowe początki,rano miała takie brudne majtki lekko od krwi,teraz już raczej taki zabarwiony śluz.Tylko boli ja brzuch,już dwa razy dzisiaj leki p/bólowe dostała i zaraz chyba trzeci jej podam,bo ja boli.Co do usg ja wiem ze dziewczynek nie bada się dopochwowo,mała miała kiedyś usg brzucha. Trochę już się uspokoiłam,bo chyba naprawdę córkę lekko wystraszyłam,zamiast ja uspokoić :(Ale już jej wszystko wytłumaczyłam.

Gość gość
Podaj jej nospe zamiast nurofenu nospa jest rozkurczowA

Gość gość
Pomasuj jej brzuch, zaparz rumianek, przytul, uspokój i siebie i ją :)

Gość gość
Przede wszystkim należy zmienić dietę córki. Zwróć uwagę na mięso, jakie jej podajesz, ale ogranicz także spożycie produktów mlecznych. Mleko krowie zawiera ropę oraz hormon wzrostu, którym faszerowane są krowy. Ogranicz przetwory mleczne, wyeliminuj mleko pochodzenia zwierzęcego z diety córki, a zastąp je jakimś roślinnym.

Gość gość
Moja mama miala 9 lat byla wysoka ja na swoj wiek tak czasem jest nie martw sie

Gość gość
19.38 11 lat to niby tak wcześnie, żeby być przerażonym i lecieć do ginekologa?! Też miałam 11 lat, nie byłam pierwsza w klasie ani nic z tych rzeczy. Normalny wiek.

Gość gość
gość dziś Mięso w Polsce nie ma hormonów! Sama sobie ogranicz nabiał. Dziecko potrzebuje wapnia. Wystarczy, że mięsa nie je. Co za ... się tu odzywają.

Gość gość
22:13 A co w tym złego, że moja matka się martwiła o mnie i była przerażona, że tak szybko zaczełam miesiączkować i poszła ze mną do ginekologa na kontrole? Nic mi tym złego nie zrobiła a uspokoiła się i została poinformowana przez Panią ginekolog, że to już i nie było to nieprawidłowe krwawienie. U mnie w rodzinie i otoczenia nikt tak szybko nie dostał okres. Przedział wiekowy13-15 lat.

Gość gość
Idź z nią do lekarza, może to wcale nie jest miesiączką tylko jakieś uszkodzenie mechaniczne i nic się nie dzieje. Skoro nie ma żadnych większych objawów dojrzewania. Albo zapytaj ja czy nic sobie tam nie gmerała przypadkiem

Gość gość
23:15 oczywiście, że nie ma w tym nic dziwnego. Ja też bym z 11 letnią córką poszła upewnić się czy wszystko jest wporzątku. Mam prawie 12 letnią córke w domu i ciągle ostatnio sie zastanawiam kiedy nadejdzie ten dzień.

Gość gość
gość dziś Mięso w Polsce nie ma hormonów! Sama sobie ogranicz nabiał. Dziecko potrzebuje wapnia. Wystarczy, że mięsa nie je. Co za ... się tu odzywają. .... to chyba ty jesteś jakaś *$$*** wapń = mleko krowie i jego przetwory? jakie średniowiecze. ani mleko, ani mięso, ani soja nie będą zdrowe jak ich spożywa się ZA DUŻO. proste. a doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego wapnia jest m. in. sezam (moze byc w postaci tahini), migdały, wszelkie faosle i ciecierzyca, z owocow np figi z warzyw jarmuż

Gość gość
doskonałym źródłem dobrze przyswajalnego wapnia jest m. in. sezam (moze byc w postaci tahini), migdały, wszelkie faosle i ciecierzyca, z owocow np figi z warzyw jarmuż x Racja, choć to nie wszystko. A poza wapniem ważny jest komplet aminokwasów, a tu już trzeba wiedzieć, co nie odzwierzęcego trzeba połączyć, żeby takich dostarczyć. Dieta wegańska też może być zdrowa - zgadzam się - ale jeśli ktoś nie wie, nie zna się, to samemu na dziecku lepiej niech nie "eksperymentuje". Nie można po prostu zalecić komuś "zamień mleko krowie na roślinne".

Gość gość
O jej bardzo wcześnie :/ Ja dostałam przed 12 urodzinami. Myślę ,że chwila przed 12 to jest dobrze. Wcześniej już widziałam owłosienie i bardzo się pociłam. Teraz mam 38 i jest dobrze. Nie wiem co wam poradzić pierwszą miesiączkę dostaje się najwcześniej jak ma się 10. Ale teraz to soja i ogóle. Moja córka dostała podobnie jak ja pierwszy okres. Staram się ograniczać jakieś dziwne produkty ale wiadomo ciężko. A córki nie chcę torturować.

Gość gość
O jej bardzo wcześnie :/ Ja dostałam przed 12 urodzinami. Myślę ,że chwila przed 12 to jest dobrze. Wcześniej już widziałam owłosienie i bardzo się pociłam. Teraz mam 38 i jest dobrze. Nie wiem co wam poradzić pierwszą miesiączkę dostaje się najwcześniej jak ma się 10. Ale teraz to soja i ogóle. Moja córka dostała podobnie jak ja pierwszy okres. Staram się ograniczać jakieś dziwne produkty ale wiadomo ciężko. A córki nie chcę torturować.