Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monikax92

Ciąża przeleżana w łóżku

Polecane posty

Hej! Czy są tu jakieś mamy, które tak jak ja mają zagrożoną ciążę i muszą leżeć łóżku? Ja większość dnia leżę z laptopem na łóżku/ śpię/ gotuję, a wyprawa do lekarza czy nawet na dół do sklepu to wyzwanie ze względu na szybkie przemęczenie się.. Niestety żadnych ćwiczeń wykonywać nie mogę, a pomysły na oglądanie filmików na youtube powoli się kończą, a to dopiero połowa drogi..

Gość gość
Jakiś dobry serial co wciągnie, ogólnie netflix :)

Gość gość
Też polecam dobry serial- obejrzałam w ciąży wszystkie sezony "Chirurgów" :) robótki ręczne- dzierganie na drutach, szydełku- jak nie umiesz, to świetna okazja żeby się pouczyć, składanie biżuterii itd. Zależy co lubisz robić.

Gość gość
serial to nam się tutaj szykuje z autorką w roli głównej:D a po co chodzisz do sklepu? Twoja maid nie może tego zrobić czy może nie umiesz jej powiedzieć co ma kupic?:D

Gość gość
leżałam w 2013 / 2014 w ciąży Boże wariowałam a to już tyle czasu minęło Mój maluch już w przedszkolu , a to tak jakby było wczoraj :-) Autorko nie wiem delektuj się tym , poważnie , czas za przeproszeniem zapiertala nie ma litości . Ja wtedy odkryłam to forum z nudów . I tak czasami tu zaglądam :-) Powodzenia :-)

Gość gość
Monika, twój problem to nie lezenie w łóżku (bez przesady,nie ma zakazu chodzenia), tylko twoja przypadkowa ciąża po krótkiej znajomości ze skosnoookim,który jest pod silnym wpływem rodziny a ty bidulka sama w tym kraju dalekowschodnim. Lepiej czytaj o prawach,ktore przysługują niezamężnej samotnej matce na wizie w odległym kraju. I to załatwiaj, zabezpieczaj się,bo masz już 22.tygodniowa ciażę a jeśli zagrozona,to porod może zdarzyć się wcześniej.

Ja miałam, tyle ze nie mogłam ani gotować, ani tym bardziej chodzić do sklepu (jedyne dozwolone wycieczki to te do toalety). Szczerze nie miałam czasu się aż tak nudzić, bo czułam się tak fatalnie, ze nawet nie myślałam o nudzie :D po prostu sobie wegetowałam. Rzeczywiście próbowałam oglądać seriale, obejrzałam The Good Doctor(kilkanaście odcinków), ale predzej skupiałam się niestety na złym samopoczuciu i mało kiedy udało mi się oderwać myśli. W szpitalu za to czytałam książki :) przez co wszystkie moje szpitalne współlokatorki zaczęły czytać. Po prostu przetrwaj to:) Jeśli nie czujesz się aż tak zle, to pomysł o książce, serialu... Jeśli jednak cierpisz to szukaj pocieszenia u męża czy rodziców. Mój mąż zajął się cała wyprawka - wyprał, wyprasował, przy tym zajmował się mną, całym domem, sprzątał, chodził na zakupy i oczywiście codziennie do pracy do 16.00. Achhh co to były za ciężkie czasy :) tak niedawno, bo maluszek ma dopiero 2 miesiace :) Ciąża była dla mnie najcięższym czasem w życiu

Gość gość
Czytaj uważnie a potem pisz,nie odwrotnie : ina nie ma męża i rodziców przy sobie,bo mieszkają bardzo daleko od siebie.

Gość gość
Leżałam w 2009.Przez kilka tyg mogłam wstawać tylko do toalety i lekarza ponieważ miałam najpierw krwawienia a potem plamienia oraz problemy z łożyskiem Głównie czytałam i oglądałam filmy ale szło zwariować. Z perspektywy czasu stwierdzam że nigdy potem już tak nie wypoczelam jak wtedy