Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tort na roczek

Polecane posty

Gość gość

Mamusie czy zamawiacie torty czy pieczecie same ? Jaki to mniej wiecej koszt

Gość gość
Ja zamawiałam. Koszt zależy od rodzaju i wielkości tortu i cukierni. Kilogram tortu z bitą śmietaną kosztuje około 50 zł, kilogram tortu z masą cukrową 90 zł. Na 18 osób zamawiałam tort 2 kg

Gość gość
Ja dla swojej córci zrobiłam sama :) Fajnym pomysłem było też zrobienie jednego tortu dla gości i drugiego małego dla córeczki - takiego żeby tez mogła zjeść. Dla gości upiekłam po prostu zwykle ciasto leśny mech (wszyscy u nas lubią, ale nie każdemu podpasuje), a dla córki zrobiłam zmiksowane truskawki z daktylami włożone w maleńką foremkę i na noc do zamrażalnika. Co prawda sprzątania było co nie miara, ale radocha pozostała ;)

Gość gość
W tym roku zamówiliśmy, tort 1,5 kg na kilkanaście osób 80 złotych. Rok wcześniej zrobiła ciocia, teraz nie chcieliśmy jej zawracać głowy.

Gość gość
Ja najczęściej zamawiam, syn bardzo lubi truskawkowe ze zdjęciem na białej czekoladzie. Zdjęcie sami nosimy, najczęściej są to ulubieni bohaterowie syna ale na roczek to niekoniecznie. U nas w rodzinie nikt nie przepada za zbyt słodkimi więc masa marcepanowa odpada. Na roczek u nas był zwykły tort śmietankowy, na wierzchu był tylko napis.

Gość gość
Ja zamawiam.

Gość gość
Ja robiłam małemu tort bananowy na urodziny (miał w tygodniu) I gości w weekend dostali kupionego