Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowle nie chce czułości

Polecane posty

Gość gość

Moja córka jest bardzo radosna, energiczna, wszystko ją interesuje- ale nie lubi być przytulana i za dlugo noszona. Nie kupowałam w ogóle łóżeczka bo planowałam co- sleeping- szybko musiałam kupić bo nie chciała z nami spać- za to w wózku w pokoju- jak aniołek! Bez bujania, byleby była sama. Chusta to dla niej najgorsze zło, próbowałam różnych wiązań- nie i koniec, wózek najlepszy. Dajemy jej z mężem buziaki- drze się. Pies ją lize po stopue- cieszy się. Nie wiem co robię źle, jestem na każde jej skinienie a ona mnie chyba nie kocha, woli bawić się chusteczkami niż poprzytulać do mamusi... Przecież ja jej pragnęłam i kochałam od dwoch kreseczek na teście, czemu mnie odtrąca? Inne matki się żalą, że już je ręce bolą id noszenia- a ja się na nie wkurzam, bo oddałabym za to wszystko. Martwię się, że z córką jest coś nie tak...

Gość gość
Ile córka ma? :)

Gość gość
Spokojnie z nia jest wszystko w porzadku. Po prostu trafilas na taki typ i koniec :) pociesze cie - wcale nie jest powiedziane ze tak juz bedzie, jeszcze za kilka miesiecy moze okazac sie ze stale chce byc na rekach i sie przytulac, bawic. Glowa do gory

Gość gość
Mój 3 syn był podobny, zero noszenia, już jako noworodek odpychał się ode mnie, cyc ok, ręce nieee... Nie pamiętam kiedy z tego wyrósł, ale teraz ma prawie 6 i uwielbia się przytulać :-)

Gość gość
16:23 Prawie 7 miesięcy. I tak od urodzenia. Cyc to osobna sprawa, nie i już, ja nastawiona że kp bez wzgledu na wszystko- ile ja wydałam na CDL, wizyty w poradniach; ile ja się Hafiji naczytalam- a córka nie chce cyca i koniec. Jak dawałam jej butle to płakałam jak dziecko. Po prostu... Nastawiłam się na dzidzi kołysane, noszone przez mamusie, chciałam praktykować AP ale moje dziecko jest inne, niż myślałam.

Gość gość
dziś x Tak bywa :) Ale nie przejmuj się. Moja dopiero miesiąc temu zaczęła odczuwać przyjemność z przytulania i to chyba dlatego, że sama sobie uświadomiła przytulanie. Ona w ogóle taka samosia jest. Ma 10 miesięcy, więc jeszcze wszystko przed Tobą.

Gość gość
pewnie yebyesz starym serem szwajcarskim to dzieciak cie unika, śmierdzielko

Gość gość
moja ma 14 miesiecy i dopiero teraz da sie przytulic czy pocalowac ale na chwilke, wczesniej nie bylo o tym mowy.Na rekach nie chciala byc do mnie przodem tylko przodem do swiata.

Gość gość
Zaburzenia integracji sensorycznej- poczytaj

Gość gość
Gdyby nie ta Hafija byłoby 9/10. Ale widzę, że i tak łyknęli prowo

Gość gość
Ja byłam takim dzieckiem i z tego nie wyrosłam. Zawsze nie cierpiałam dotyku mojej matki, nigdy w życiu się do niej nie przytuliłam z własnej woli. Teraz przy składaniu życzeń muszę, ale aż mnie trzęsie wtedy :( gdy byłam w ciąży to mi czasem tak nagle bez pytania położyła rękę na brzuchu to miałam taki odruch, że jej strącałam i ledwo się powstrzymałam, żeby jej nie strzelić w pysk. Moje dzieci też nigdy się do niej nie chciały przytulić, zawsze z kolan uciekały. Taką ma energię. Jest odpychajacą.

Gość gość
Moja ma rok i dopiero teraz potrafi się tak fajnie przytulić. Wcześniej broniła się jak szalona :D

Gość gość
No i dobrze, nie bedzie cycem mamusi. Moze przesadzilas. A spanie razem w lozku z rodzicami uwazam za glupote.