Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myśli samobójcze leczenie, jak?

Polecane posty

Gość gość

Mam depresję, zaczęłam mieć myśli smaobojcze. Czy jeśli pójdę do psychiatry i przyznam się że je mam to czy on ma obawiazek kierować mnie do szpitala? Czy mogę odmówić? Chciałbym się leczyć, nie ma ochoty, ale sobie to postanowiłam. Ale boje się przyznać bo nie chce wylądować w psychiatryku.

Gość gość
Wybierz się do psychiatry prywatnie, nie mów o myślach samobójczych tylko o niskim nastroju , niewytłumaczalnym przygnębieniu. Wypisze Ci receptę na leki poprawiające humor. Ja tak zrobiłam . Pomogło .

Gość gość
A czy musialas przejść jakąś terapię? Czy tylko dał leki na pierwszym spotkaniu i nara? I może być psycholog czy musi psychiatra?

Gość gość
Chodziłam tu i tu , różnica jest taka ze do psychologa trzeba chodzić co jakiś czas. Ja również wybrałam opcje prywatna , za każda wizytę płaciłam 100 zł tych wizyt było 1 na 2 tygodnie , łącznie przez 4 miesiące. Do psychiatry poszłam prywatnie , weszłam do pokoju , wygadalam się i poprosiłam o recepte na leki. Dostałam od razu. Apteka i koniec. Nic strasznego :)

Gość gość
Ps. Ja chodziłam do psychologa osobno przez problemy rodzinne, a do psychiatry wybrałam się po porodzie. Miałam depresje poporodowa i całymi dniami płakałam. Dostałam leki pod nazwą fluoksetyna egis , które zreszta polecam, bo nie miałam żadnych skutków ubocznych , po 2 tyg brania ich czułam się jak nowo narodzona , pełna życia , szczęśliwa , czarne myśli odeszły , nie biorę ich od roku czasu i dalej jest wszystko dobrze.

Gość gość
No, ale weź pod uwagę, że z depresji nie można się wyleczyć. Za pomocą środków farmakologicznych można tylko stłumić w sobie ten stan. Ale choroba nie minie. Wręcz przeciwnie. Po roku, dwóch może powrócić ze wzmożoną siłą.

Gość prawi 124
na depresje najlepsza jest marihuana . Ma najmniej skutków ubocznych nawet 5 razy mniej od psychotropów

Gość gość
Najlepiej udać się do psychiatry na leczenie, ja byłam u Dr Łuckiej w MedArt. Jestem bardzo zadowolona z efektów jej leczenia i zrozumienia i szacunku na wizytach podczas terapii. Serdecznie polecam udać się do dobrego psychiatry takich jak moja Pani doktor.

Gość gość
Idź do lekarza psychiatry, antydepresanty ci wypisze plus zapewne jakieś terapie na pewno pomoże

Gość Daniel 27
Co to dają leki , sztuka wyjść z problemów , leki dają tylko swój świat . A się dalej w tych samych problemach siedzi , np samotność.

Gość majsterklepka ona
takie leki to nie zarty-mozna sie uzaleznic, a niektorzyludzie jak im sie poprawi po lekach to odbieraja sobie zycie podobno. Najlepiej miec drugiego czlowieka obok siebie.