Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po latach

Polecane posty

Gość gość

Cześć mam pytanie czy ktoś był w takiej sytuacji jak ja. Otóż mam 44 lata, pracuje w bibliotece. Mój mąż jest starszy, jest po 60, niedawno przeszedł na emeryturę. Mimo wieku współżyjemy z mężem regularnie i nasze życie jest udane. Z naszego związku mamy 22 letniego syna, studiuje w innym mieście nie mieszka z nami. Mój mąż ma jeszcze bliźniaków z poprzedniego małżeństwa oni mają po 40 lat. 2 miesiące temu przeżyłam szok, dowiedziałam się że jestem w ciąży. Byłam załamana ale mąż mnie pociesza że wszystko będzie okej. Zrobiłam badania prenatalne i wszystko jest okej. Moimi największym problemem jest powiedziane o tym znajomym i rodzinie. Jestem w 3 miesiącu, powoli wychodzi mi brzuch. Koleżanki z pracy też nic nie wiedzą a znając je będą mnie tylko obgadywac. Nie wiem co robić.

Gość gość
Super, nic nie musisz robic a jak Ciebie ktos glupio zagadnie, odpowiadaj z usmiechem, a ja myslalam, ze to tylko nasza slodka tajemnica! Nie martw sie, to tylko Twoja i meza sprawa, nie przejmuj sie plotami. Zycze Ci radosci.

Gość Arecki446
pewnie że nic nie musisz nikomu tłumaczyć. Moi sąsiedzi byli w takiej sytuacji. Nikt nawet źle nie spojrzał. Starsze córki zajmowały się młodą jak swoim. Inni mogą wam zazdrościć że jeszcze łączy was łóżko. Powodzenia.

pewnie że nic nie musisz nikomu tłumaczyć. Moi sąsiedzi byli w takiej sytuacji. Nikt nawet źle nie spojrzał. Starsze córki zajmowały się młodą jak swoim. Inni mogą wam zazdrościć że jeszcze łączy was łóżko. Powodzenia.

Gość gość
Ja mam46 lat i jestem w 7 tyg ciąży mój mąż ma 34 lata i jest szczęśliwy nie planowaliśmy tego ja mam dzieci już dorosłe z pierwszego malzenstwa,,28,25,22 lata. Wnuczka 2 latka,wnuczka 3 mce..I właśnie tak samo myślę jak Ty..co ludzie powiedza...J uz to przechodziłem wychodząc za mąż za 12 lat młodszego mężczyznę..Ale dzięki Bogu od7lat jesteśmy udanym małżeństwem mąż szanował moja decyzję że nie chce więcej dzieci...Ale stało sie,czas się dla mnie cofnął 20 lat

Gość gość
Moim zdaniem ciąża w bardzo dojrzałym Wieku, kiedy sie ma juz dorosłe dzieci, nie jest tak dziwnie widziana, jak pierwsza ciąża w wieku ok 45 lat:O Zycze wam siły, bo jednak 60 letni tata to juz troche mniej sił, musicie sie wspierać.

Gość zuzanna111
Na miejscu Twoich koleżanek po prostu bym Cię wspierała. Bo w takim razie widać, że wasze małżeństwo jest udane, a posiadanie dziecka w tym wieku to jak błogosławieństwo. Z mojej strony jedynie doradzam własnie regularne robienie badań prenatalnych. Znajdź dobrego lekarza. Mogę doradzić panią doktor Rozmus-Warcholińską, która przyjmuje od niedawna w Gyncentrum w Częstochowie, bo mają tam znacznie lepszy aparat do USG, niż w jej poprzedniej placówce. Dlatego to dobry lekarz, bo zalezy jej na dokładności.