Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia18Ger

Przeprowadzko do Berlina

Polecane posty

Gość Kasia18Ger

Hej, skończyłam szkołę i mam zamiar wyprowadzić się do Berlina, podobno bardzo łatwo tam o bardzo dobrą pracę a jak się nauczę języka to jeszcze łatwiej i za najniższą krajową można żyć na cztery razy wyższym poziomie niż w Polsce. Pytanie do osób mieszkających w Niemczech, szczególnie w Berlinie, jak tam jest i na co trzeba uważać. Z tego co słyszałam najbardziej trzeba uważać na innych polaków ale to nie tylko w Niemczech a w całej UE

Gość Kasia18Ger
Nauczę się języka. Już szkołę skończyłam a jak mam zostać w polsce i pracować za najniższą krajową to wolę wyjechać do Niemiec i zarabiać cztery razy tyle i żyć w nieporównywalnie lepszych warunkach

Gość Kasia18Ger
To że Niemcy płacą znacznie więcej to fakt, ale faktem też jest że pracownik ma znacznie więcej praw w Niemczech niż w polsce i przywilejów.

Gość Kasia18Ger
Aha i w Niemczech nie ma takich zacietrzewionych dziadów jak Kaczyński i jego zwolennicy :D

Gość Kasia18Ger
Srynik Moich pradziadków nikt nie zabijał bo jak widać żyję

Gość Kasia18Ger
Fajnie by było gdyby większość młodych ludzi wyjechało takich jak ja to by wtedy te zacietrzewione i zawistne moherowe dziady by wyzdychały xD Najlepsze jest to że jak Niemcy otworzą swój rynek pracy dla Ukraińców to będzie to bardzo możliwe a dodatkowo nikt nie będzie miał robić dla chciwych polskich Januszy i wtedy będziecie błagać tych Pakistańców żeby do was przyjechali i na was pracowali :D

Gość gość
Kżdy dzień w pl to dzień bezpowrotnie stracony. Wcale ci się nie dziwię, że chcesz wyjechać z tego piekiełka. Jedź póki nie jest za późno, bo szkoda życia. Język opanujesz w rok, dwa i będziesz normalnie żyć. A normalności w pl nie uświadczysz.

Gość Kasia18Ger
gość No też tak myślę wolałabym żeby w polsce było normalnie i żebym tu mogła zostać ale widać co tu się dzieje, to nie jest kraj dla młodych ludzi tylko dla starych religijnych dziadów którzy nienawidzą wszystkich innych od nich, nie mówię że wszyscy starzy ludzie są źli ale niestety duża ich cześć, szczególnie ta fanatycznie katolicka i popierająca kaczorka i rydzyka Pracodawcy w Polsce to natomiast chciwi Janusze którzy tylko myślą jak to zrobić żeby pracownikowi zapłacić jak najmniej

Gość Kasia18Ger
Jesteś bezdomnym w Anglii?