Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość gość

Czy jak odrzucicie kolesia a on jest smutny, przygnębiony co po nim widać to jest wam go żal?

Gość gość
Tak, to zawsze jest przykra sytuacja bo drugi człowiek ma przecież swoje odczucia.

Gość gość
Miałem udawać że mnie nie ruszyło odrzucenie ale nie dałem rady gdy na mnie spojrzała, bylo widac złość i głęboki żal u mnie.

Gość gość
Co w tym śmiesznego?

Gość gość
Co znaczy odrzucacie? Podchodzi paskudny koleś i proponuje w nieudolny sposób randkę i ma mi go być żal?

Gość gość
Nie. Zadna ze strony nie ma wplywu na to co czuje,lub nie czuje.

Gość gość
Oczywiście, że tak. Gra na emocjach zawsze boli, jeśli jest wykorzystana po to, by sprawić komuś ból, przykrość. Niestety, ale nie da się inaczej. Każde odrzucenie boli, jakkolwiek ładnie by się je wyjaśniło. Nie cierpię tłumaczyć się z czegoś, kiedy jestem na "nie", a czuję, że wyrządzę temu komuś krzywdę moimi słowami, ale trzeba umieć się jakoś wybronić z tej patowej sytuacji. Sama, wielokrotnie, doświadczyłam tego uczucia, więc wiem, jak to boli. To takie postawienie pod ścianą. Nie chce się skrzywdzić, ale trzeba umieć się postawić. Jeśli ktoś się mną zauroczy, ale ja nie jestem zainteresowana znajomością z tym kimś, staram się spokojnie i rzeczowo wyjaśnić, że nic z tego nie będzie. Niestety, mimo, iż głos i uśmiech na twarzy odrzuconego może wskazywać na pewność siebie i przyjęcie do wiadomości, oczy i tak zdradzają prawdziwe odczucia. I to boli potem najbardziej. Owszem, jeśli ktoś jest empatyczny, wrażliwy, bo bywają i tacy, którzy nie patrzą na nikogo, mając ich uczucia za nic. Ludzie bywają różni..

Gość gość
Trochę podobnie, ale dużo mniej, jak szkoda mi zwierzątek zabitych przez samochody. Smutny widok, ale nie moja wina.