Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jechać na wakacje wbrew rodzinie?

Polecane posty

Gość gość

Mam 23 lata, studiuję zaocznie i pracuję za najniższa krajowa. Mieszkam u rodziców. Problem polega na tym, że bardzo chciałabym w tym roku jechac na tygodniowe wakacje, odkładałam na to cały rok (reszta idzie na opłacenie studiów). Na wakacjach ostatnio byłam, gdy miałam 10 lat, później już rodzice mnie nie zabierali, a jako dziecko kasy nie miałam na kolonie itp. Teraz gdy zarabiem mogę odkładać na wakacje tu w Polsce. No ale problem jest w tym, ze rodzice nie zgadzaja się, bym jechała sama. Koleżanki jadą na wakacje, ale każda z drugą połówka, więc raczej odpada, bym przeszkadzała. Marzyłam cały rok o wakacjach, wiem, ze jestem pełnoletnia, no ale niestety, mieszkam u nich, więc nie wiem, czy mogę się tak przeciwstawiać nie mieszkajac u siebie, przeciez w roku szkolnym oni dają mi jeść, gdyż praktycznie cała wypłata idzie na studiowanie, no i podstawowe rzeczy higieniczne dla mnie, kursy językowe. Czy darować sobie i ustąpić, czy postąpić wbrew rodzicom, od których przecież jestem zależna.

Gość gość
Masz 23 lata a nie 13.

Gość gość
Probuj ich przekonac. Na sile nie jedz, bo bedziesz sie zle czuc z tym i zamiast rozkoszowac wyjazdem, miec wyrzuty sumienia.

Gość gość
Znaczenie ma co to za wyjazd.

Gość gość
Tak, mam 23 lata, ale przeciez nie mieszkam u siebie, a w domu rodziców. Na swoje mnie nie stać. Gdybym była na swoim to już bym 2 razy na wakacjach była, ale tutaj w domu sa problemy. To wyjazd w góry na tyudzień. Chcę sobie odpocząć, ponieważ studia i praca przez cały rok bardzo wyczerpują.