Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam gdzie wracac

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam za granica I nie mam gdzie wracac do Polski, nie mam domu... Rodzina podzielila wszystkie domy, wszystko wzieli i przepisali na siebie... :( Zrobilam wszystko jezeli chodzi o kontakt z rodzicami, rodzina, paczki, telefon, meile... Ci nic, tylko majatki i domy. Ojciec mi wprost powiedzial,, chcialas zagranicy to tam se zostan I wypie...,, Rodzenstwo ma swoje domy plus po dziadkach, w sumie teraz kazdy ma dwa, nawet jeden stoi pusty I jest uzywany jako dacza... A ja bym chciala wrocic do kraju, ilez lat mam byc emigrantka? :( Przykro mi bardzo :(:(

Gość Ana 345
Czy Twoje rodzeństwo samo kupiło lub wybudowało te domy czy odziedziczyłódź po kimś? Może należy Ci się tzw.zachowek?

Gość gość
I kupilo, I wybudowali i odziedziczyli po dziadkach... Mama nawet nie zadzwoni, moje dzieci przeszly przez te relacj***ardzo zle... Po prostu, jak powiedziala mi pewna osoba bliska rodzinie,,, ze Ciebie nie ma, oni o Was nawet nie mysla,,,, a Ty nie zaginelas za granica,,,.

Gość gość
Przecież to jakies gowniane prowo :O

Gość gość
Nie, zadne prowo, powiedz mi po co? :( Moze mi cos doradzicie... Nie stac mnie na kupno domu... No moze za dwa lata, ale ja bym chcial juz wrocic z dziecmi do Polski...

Gość gość
trzeba bylo sie sadzic albo jeszcze mozna - nie wiem, zapytaj na forum prawncizym - o zachowek a wiec o mala czesc spadku dla ciebie

Gość gość
Wszystkie domy zostaly juz przepisane bez mojej zgody, wiedzy, zero informacji, zostaly rowniez zmieniony testament mojej babci z korzyscia dla rodzenstwa...

Gość kobieta po trzydziestce
A po co chcesz tu wracać jak nie masz do czego? Marzy Ci się praca za 1500 i wynajem? Tęsknisz za ludźmi którzy potraktowali cie jak obcą? Niech się najedzą swoim majątkiem, może kiedyś niestrawności od tego dostaną. Trudno, przykro Ci bardzo. Na Twoim miejscu zostałabym za granicą, a rodzinę bym skreśliła bez odwrotu. Żadnych paczek, żadnych maili, żadnego kontaktu.A dzieci .. to dzieci, potęsknią i zapomną. Jak sama widzisz, nie ma za kim tęsknić

Gość gość
A wiesz, ze jest cos takiego Jak zachowek?:O po drugie - prowo, Bo ile tych domów niby po tych dziadkach? 10?:O wez dopracuj to moze ktos uwierzy.

Gość gość
Nie stać Cię na dom, ale na mieszkanie chyba tak?

Gość gość
Gosc 10.30 Jeden dom po jednej babci I dziadku, drugi po drugiej wiec Co tutaj dziwnego, nie rozumiem?

Gość gość
Rodzinka skreslona, choc ciezko w szary zwykly dzien, swieta, urodziny, to ze nie ma dziadkom sie po chwalic dziecmi... No Coz trudno.. :( Chce wrocic do Polski.. Nie do nich.. Tesknie.. Ale wiem tez ze z ladnych widokow nie ma pieniedzy...

Gość gość
Poczytaj o zachowku..roszczenie o zachowek przedawnia sie po 5latach. Mnie jako dziecko wymeldowali z mama jej rodzice, chodzili za tym wiele lat. Druga babcia nie chciala nas zameldowac,ani mojego rodzenstwa. Mamy rodzice mieli2 mieszkania,bo wyrzucili mame z zalatwionego przez nia mieszkania...byli funkcjonariuszami ub o czym dopiero teraz sie dowiedzielismy.

Gość gość
W Polsce jest jeden wielki wyzysk, ale zagranica tez ciezko byc emigrantem. Widzisz,nie tylko ty masz taka rodzine..mamie mojej zrujnowali zdrowie, mam nadzieje,ze bede ja miec jescze troche. Kazdy czas z nia to dla mnie swieto, bo cale zycie na kogos pracuje, ucze sie. Wiem co to brak czasu wolnego

Gość kobieta po trzydziestce
Ale za czym tęsknisz bo nie rozumiem? Mieszkam za granicą, od ładnych nastu lat. Tu mam pracę o jakiej mogę w Pl pomarzyć, zarobki też. Klimat też o niebo lepszy. Nie ma zimy przez pół roku... Za językiem tęsknisz? Wejdź na Kafe tu po polsku piszą, albo na onet. Tęsknotą rodziny nie nakarmisz. Nie powiem na początku było ciężko, fakt. A teraz, po co mam tam wracać? Dawać innym powód do zawiści? Proooszę Cię Tak jak Ci napisałam wcześniej, rodzina na dystans, uszy do góry i do przodu. Wiem że jestem cyniczna, ale wiem ze mam racje

Gość gość
Kiepskie prowo 1/10 :-D

Gość gość
Wiesz, codziennie daje rady, ale jest czasem ciezko, ot np dzisiaj... Cake szczescie ze mam swoja rodzine.. Ale za granica jest to samo tez zawisc wsrod Polakow, itp