Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam nużeńca?

Polecane posty

Gość gość

Mialam zdrowe oczy, Znacznie sie pogorszyly nagle. okazalo sie ze mam zatkane gruczoly meiboma, poszlam do kilku lekarzy, zaczelam probowac roznych rzeczy i okazalo sie ze najwieksza poprawe oczu daja mi chusteczki blephaclean. Stosowalam je codziennie, codziennie stan oczu byl coraz lepszy i po 2ch miesiach wrocily do normy. Przestalam stosowac chusteczki blephaclean, po miesiacu znowu mnie zaatakowalo nagle, od tego czasu stosuje chusteczki blephaclean 3-4 razy dziennie. Oczy nie wygladaja tak jak wczesniej, ale jest w miare ok. Z kolei jak zrobie krotka przerwe z chusteczkami blephaclean to szybko znowu mnie atakuje ,oczy sa czerwone i pieka. I Ponizej opis tego co sie dzieje jak zaniedbam czyszczenie oczu chusteczkami blephaclean: (1-2 razy dziennie zamiast 3-4): oprocz tego ze oczy sie szubko mecza to z rana mam duzo spiochow i takie chyba zolte grudki w miejscu jak na moim rysunku: https://zapodaj.net/3920e30448bde.png.html. zaznaczylam miejsce grudek kolorem zoltym. Jak zaczne znowu stosowac chusteczki blephaclean to oczy powoli wracaja do dobrego stamu (jakis miesiac). Problem mam z dwoma oczami, chociaz jedno jest w troche gorszym stanie. Oprocz tego mam też pryszcze, robi sie ich wiecej po zjedzeniu słodkiego. Też czesto swedzi mnie skora glowy. Czytam na internecie opisy ludzi o nuzencu i mi pasuje jak ulal. Ale zbadalam sie na niego i wyszlo ze nie mam. Czy takie badania moga wyjsc zle ?

Gość gość
tak, miałam test na nuzeńca. ale na internecie przeczytałam że aby test wyszedł prawidłowo należy nie przemywać oczu 2 dni przed testem (chusteczkami blephaclean) . A gdzieś indziej przeczytałam że musi być robiony test z rana. W moimprzypadku ani tak ani tak nie bylo. Nie wiem czy to prawda. Jak myslicie? Zastanawiam sie czy nie isc zbadac sie drugi raz i odstawic wczesniej chusteczki, ale wtedy znowu czerwone oczy mi powroca i bede musiala dluga pracowac nad tym aby sie poprawilo. Ale chyba lepiej to zrobic. ma to sens?

Gość gość
podbijam