Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poznaliscie swoje drugie polowki na emigracji?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jest do osob, ktore wyjechaly same. Czy zalozyliscie tam rodzine, macie dzieci czy nadal jestescie sami mimo uplywu lat. Ci , co spotkali swoje polowki, jak sie poznaliscie?

Gość gość
Spotkałem żonę w moim miejscu pracy (tam gdzie miałem ostatmią praktykę). Mamy dwoje dzieci (już dorosłe) i jesteśmy bardzo szczęśliwi pomimo upływu lat. Moja żona nie jest Polką. Mamy obydwoje ten sam zawód. Jesteśmy architektami.

Gość gość
poznałem żone na kampingu, jest polką ale urodzona za granicą, była mała balanga i tak to wyszło, mamy 4 dzieci, układa się w porządku jak do tej pory

Gość gość
w d**e to podgladaczy www.youtube.com/watch?v=V1uNg_GeUsM

Gość gość
W internecie :D jesteśmy z dwóch różnych kontynentów. Tak wyszło. Dzieci nie ma, jesteśmy na to za młodzi.

Gość gość
moja kolezanka nie tyle poznala, co spotkala w tym samym miescie - Hamburg - znajomego z Polski. to byl znajomy pary, ktora dobrze zala z POlski. zaskoczeni oboje byli przyjemnie, ze sie widza; znali sie slabo, ale kilka lat, jak to sie wydarzylo. umowili sie na kawe, na piwo, ot tak pogadac, ale zaiskrzylo szybko. obecnie sa malzenstwem od kilku lat I maja dziecko.

Gość gość
Ja jestem 14 lat sama na emigracji.Gdzie poznac Polaka jak sie nie chodzi na imprezy?

Gość gość
A musi być konieczne Polak? Skoro jesteś tu tak długo to lokalny chyba umiesz? Jak nie to do PL poznawać.

Gość gość
Musi byc Polak i to nie chodzi o brak jezyka. Do Polski nie jezdze od kilku lat bo nie mam juz do kogo.

Gość gość
6 lat w Londynie, przyjechałam sama, miałam przez 3 lata chłopaka Anglika ale zerwaliśmy, teraz umawiam się z kolejnym Anglikiem ale sprawa jest świeża i nie wiem co z tego wyjdzie. Mam już 34 lata, nie mam dzieci, nigdy nie byłam mężatka, czasami panikuję, że być może przez Londyn przegapiłam swój czas na zalożenie rodziny bo tutaj to tylko praca i praca a stosunki ludzkie sa bardzo luźne i ludzie myśla tylko o własnym tyłku, trudno nawiazać bliskie przyjaźnie. Do osoby która pisała wcześniej, że szuka tylko Polaka to moim zdaniem powinna spróbować randek online no. polish Hearts albo jakiś innych stron.

Gość gość
Jak chcesz zacofanego katolika to idź do kościoła (tam maja czasem spotkania po mszy), na siłowni też zazwyczaj są Polacy (jakiekolwiek miasto), tylko wtedy licz się że to będzie taki typowy Seba (jakich tu na kafe pełno). Spróbuj też Meetup, tam Polacy organizują mnóstwo spotkany, wycieczek.

Gość gość
Dzieki dziewczyny za tips. Seby nie chce, ale zacofany katolik ? O ! Takiego wlasnie szukam.

Gość gość
Powodzenia!

Gość gość
Dzieki.

Gość gość
Dajcie oroszę namiary na ten Meetuo bo ja widzę tylko ogólna stronę a gdzie sa grupy dla Polaków?

Gość gość
Mojego meza poznalam w pracy. Od razu zaiskrzylo. Znamy sie 3 lata. Jestesmy 2 lata po slubie :) Dzieci jeszcze nie mamy.

Gość połowa i połowa
gość wczoraj Ja jestem 14 lat sama na emigracji.Gdzie poznac Polaka jak sie nie chodzi na imprezy? Zgłoś na basenie, tam mój znajomy kawaler chodzi, tylko żadne kobiety nie proszą go aby je olejkiem do opalania wysmarował, hmmm, może się wstydzą, a on spoko chłopak, pracowity i bez nałogów

Gość gdzie trawa zielona
gość wczoraj Musi byc Polak i to nie chodzi o brak jezyka. Do Polski nie jezdze od kilku lat bo nie mam juz do kogo. Zgłoś Mój znajomy też ma ten sam problem, chce polke poznać ale normalną a nie jakąś wariatke, niestety za granicą jest spory problem poznać ludzi którym nie odbiło w jakiś sposób, a co do lokalnych, spora różnica kulturowa i umysłowa niestety i to jest bariera nie sam język itp.

Gość gość
gość dziś i musisz dawac mu du/py buahahhahahaa!!!!

Gość gość
Na spotkanie partnera nie ma reguł. Można go spotkać na końcu świata można i w Pl. Wszędzie w każdej sytuacji. Jak ktoś mieszka zagranicą dobrze jest być z partnerem danego kraju, bo przynajmniej jedno z was będzie u siebie. To ci jest ważne we wszystkich układach to wzajemna akceptacja no i miłość jeżeli to możliwe.

Gość gość
Jak ktoś mieszka zagranicą x Naucz się ortografii śmieciu na emigracji :D