Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zaintrygowanapsycholkami

Coraz wiecej depresji i chorob psychicznych

Polecane posty

Gość Zaintrygowanapsycholkami

Czesc. Postanowilam napisac, bo nurtuje mnie ostatnimi czasy powszechnosc chorob psychicznych. Powiedzcie mi skad one sie biora i czemu mozna ostatnimi czasy zauwazyc taki wysyp teho cholerstwa. Z obserwacji osob, z ktorymi mam dosyc dobry kontakt : 1- kolezanka ma jakies ataki paniki i uzaleznila sie od tabletek afobam, ktore jako aptekarka kradla z apteki w ktorej pracuje. Obecnie jest na odwyku. 2-kolezanka z ktoea sie znam od ok 16 lat jest po leczeniu depresji w zamknietym osrodku. Po wyjsciu w ciagu roku dwa razy probowala popelnic samobojstwo. Oprocz tego alkoholizm. Ma lat 35. 3- szwagietka, lat 18 choroba dwubiegunowa. W gimnazjum leczona na depresje. 4- kuzynkalat 30 ma albo sobie wmawia depresje. Byla w szpitalu, ale jej cos tam nie pasowalo. Wypisala sie na wlasne zyczenie. Potem chodzila na terapie i ktorys z kolei lekarz powiedzial, zeby sie wziela za jakas robote a nie sie nad soba rozczula. Odmawiala brania lekow ,bo jak twierdzila- jest mloda i nie bedzie niszczyc watroby. Kolezanka z pracy-lat ok 24. Wiecznie znerwicowana, nabuzowana. Gotowa sue rzucic na kazdego nawet za krzywe spojrzenie. Rzekomo ma hashimoto i ponad 110 kg przy wzroscie ok 150-160 max. I teraz moje pytanie. Skad sie te choroby psychiczne teraz biora ? Czy to cos z jedzeniem jest nie tak. Czy leki stosowane przy jed ych chorobach wywoluja choroby na tle nerwowym. No zobaczcie jednym tchem z mojego otoczenia potrafie wymienic kilka osob, ktore mialy stwierdzone choroby przez lekarzy i byly poddane leczeniu szpitalnemu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować