Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgłoszenie do mops...

Polecane posty

Gość gość

Proszę pomóżcie... Wiem, że życie pisze różne scenariusze. Mama mojego chrzesniaka wpadla w narkotyki. To nie trwa od wczoraj...Tylko parę miesięcy.. prosiłam. Blagalam. Nawet chciałam zapłacić za odwyk. Odgrodzila się od wszystkich. 2 chłopców jest poniżana i wyzywana codziennie od najgorszych. Tak, słyszałam nie raz nie dwa. Nie mogą wychodzić na dwór nawet jak jest ładna pogoda. Gdyby nie to ,że starszy chodzi do przedszkola nie byliby na powietrzu w ogóle. Są zastraszeni. Moja koleżanka jest wychowawcą starszego. Chłopiec ciągle innych bije. Wzywają matkę do szkoły, ona zazwyczaj nie przychodzi,A jeśli już to z pretensjami że to napewno ktoś inny. I że nie ma czasu na p*****ly. Szkoła zglaszala do mopsu. Niestety tam pracuje jej ciotka. ŻADNEJ KONTROLI nie było, wiem że nie będzie. Co ja mam zrobić?? Proszę nie piszcie, że nie mam się wtrącać. Te dzieci chcą żyć. Tam prędzej czy później dojdzie do tragedii. Dokąd mam iść ...Gdzie prosić o pomoc. Jak mam jej pomóc stanąć na nogi?!

Gość gość
Nikt nie wie?

Gość gość
Tak się zastanawiam, czy jednak może ktoś mi pomoże...

Gość Alicja Grosik
Może postaraj sie porozmawiać z tą mama jeszcze raz. Może i obrse by było zgłosic sprawe do mopsu a nawet wręcz trzeba. Opowiedz o tej całej sytuacji. Tak będzie dobrze dla dziecka i dla tej matki. Powinna pójść na odwyk. Ten nałóg to jest coś okropnego;( najgorzej jak sama nie chce iść. U mnie siostra tez brała , ale poszla na odwyk, bardzo chciala z powrotem byc normalna "czysta" :( Była w ośrodku Przebudzenie w Ligocie Pięknej gdzie otrzymała wsparcie psychologow , terapeutow. I oczywiście nasze jako rodziny.