Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergie u noworodka

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mój synek skończył właśnie 10 tygodni.Od porodu miał kilka krostek na buzi,rączkach i klatce piersiowej.Pediatra w szpitala stwierdził,że to nic groźnego i żeby się nie martwić.Jednak lekarka na wizycie domowej powiedziała,że to skaza białkowa i nietolerancja laktozy.Zakazała mi spożywanie produktów mlecznych.Po kilku dniach krostki zniknęły.Tydzień później napiłam się mleka i zjadłam jogurt,a małemu nic nie było.Od miesiąca synek jest wg zaleceń pediatry na nutramigenie.Od 2 tygodni nie może się wyproznic.Placze,stęka.Jedynie dociskanie nozek do brzuszka pozwala mu na zrobienie kupki.Jest ona zielona i bardzo zbita.Gazy oddaje bez problemu.Czy możliwe że syn nie ma żadnej alergii i przez to mleko ma takie zaparcia?Moim zdaniem po zjedzeniu przeze mnie przetworow mlecznych gdy kp powinno go wysypac,a nie pojawila się ani 1 krosteczka.Jak moge mu pomoc w zaparciach?

Gość gość
Po tym mleku nie powinien mieć zaparć nawet jakby alergii nie było. Probiotyk jakiś podajesz dziecku?

Gość gość
Dicoflor od 2 tygodni.Ale nie pomaga.Przepajam słabym rumiankiem i wodą przygotowaną.

Gość gość
Sprobuj podawac biogaie u nas sie sprawdzilo. A co do rumianku to on tez moze wywolywac alergie

Gość gość
Ale mimo,że podaję rumianek to małemu nic nie wyskakuje.