Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w publicznym szpitalu można wykupić sobie osobna sale ?

Polecane posty

Gość gość

Czy nie mając żadnych wskazań można wykupić sobie osobna sale w dużym szpitalu wojewódzkim ? Np.na patologii ciazy ? Pytam orientacyjnie, więc nie piszcie ' zadzwoń do szpitala i zapytaj'

Gość gość
Ba! Nawet cały szpital możesz kupić jeżeli masz kasę.

Gość gość
Gdyby to było takie proste.. zazwyczaj brakuje miejsc.

Gość gość
Nie wiem jak z państwowymi szpitalami, tzn. klinikami na przykład, i jak z oddziałem patologii ciąży- poporodowe w wielu szpitalach można wykupić pojedyncze. Ba, nawet w jednym z krakowskich szpitali (prywatny ale działa w ramach umowy z NFZ) można cały apartament z kanapą dla męża, aneksem kuchennym i osobnym menu...

Gość gość
No właśnie, to,że poporodowe można to wiem, ale jak z innymi ? Jak ktoś trafi to publicznego szpitala to musi leżeć z kilkoma osobami na sali, nawet jeżeli zapłaci ?

Gość gość
Najpierw zadzwoń do szpitala. Leżałam na patologi i tam były osobne sale przedzielone szybą (trochę wyżej niż okno się zaczynała). Za nic nie płaciłam, byłam tam około 10dni bo młody urodził się z zapaleniem płuc. Jedyne co trzeba było wykupić to posiłki ale tylko w przypadku gdy noworodek miał zostać a mama miała być wypisana a chciała zostać z dzieckiem i nocować w szpitalu. Ogólnie była to kwestia szpitala czy wypisali matkę wcześniej czy zostawiali, ja byłam po CC i stwierdzili że mnie jeszcze zostawią.

Gość gość
Dodam jeszcze że nie wiesz jak trafisz, jedną dobę przeleżałam sama na sali poporodowej i jedną w ogólnej zanim trafiłam na patologię. Na sali ogólnej byłam tylko ja i dziewczyna którą wcześniej poznałam w szkole rodzenia, trzecie łóżko było puste. Nie narzekałam.