Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laktacja już nie daje rady zwariuje pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość gość

Mam 4 miesięcznego synka i zaraz oszaleje. Całą ciążę czytałam o kp, bylam mega nastawiona że cyc i chuj, przygotowywałam się rzetelnie i śmiałam z mitów laktacyjnych. Dzielnie leżę już 4 miesiace i karmię. Wiem, że dziecko stabilizuje sobie laktacje i jestem cierpliwa. Tylko mam już dość. Moje dziecko od urodzenia wrzeszczy i wyrywa się przy cycku. Byłam u kilku CDL i każdy powiedział, że wszystko robię prawidłowo. Wzywalam prywatnie położną do domu, pisałam do Hafiji i nikt nie potrafi mi powiedzieć, czemu dziecko nie chce jeść. Wiezidelko sprawdzone. Całe dnie leżę z cycem i walczę o to, by mały zjadł chociaż kroplę. Mleka jest od groma, w wolnych chwilach randkuje z laktatorem. Doradźcie coś bo czuje się zła matką. Przecież wszystkie dzieci kochają cyca i wiszą słodko całe dnie a moje wrzeszczy za kazdym razem jak daje mu amciu. Całe dnie się drze, spada z wagi. Pediatra powiedziała, że mam karmić mimo to i mogę spróbować moim mlekiem z butelki. Ale boję się, że jak sam butle to już w ogóle o cycku nie będzie mowy.

Gość gość
spada z wagi i dalej na sile cycka dajesz?. ja karmie. swojego miesiecznego syna wylacznie modyfikowanym. i przynajmniej sie najada

Gość gość
13:43 Masz prawo karmić jak chcesz mnie to nie interesuje. Ale sama wolę dac dziecku to, co najlepsze bo to moje dziecko i zasługuje na to. Mleko matki nazywają płynnym złorem. Nie potępiam cię, wiem, że jesteś ofiarą marketingowych działań producentów mm.

Gość gość
Sa takie butelki ktorych smoczek jest jak brodawka tzw nie zaburzajace odruchu ssania. Nie chce podawac nazwy zeby nie bylo ze reklamuje. Zamowilam taka na allegro za ok 20 zl. I wcale mojego synka nie oduczulo sssnia. Dawalam swoje mleko. Teraz ma 10 miesiecy i mleko tylko z cyca.

Gość gość
Moze ma utajony reflux? Speawdz.

Gość gość
Sprawdzałam, byłam chyba wszedzie i na wszystko już go badalam. Nie chce się poddać.

Gość gość
Kolejna nawiedzona idiotka. Dziecko jest w permanentnym stresie, spada z wagi a ty masz to w d***e, bo najważniejsze jest karmienie z cycka. Nie ważne że te pierwsze miesiące rozwoju są najważniejsze i powinno się zrobić wszystko żeby dziecko rozwijało się spokojnie, ty masz to gdzieś bo najważniejsze jest dla ciebie żeby dziecko mialo twojego cycka w buzi! Masakra, brzmi jak zboczenie. Dalej możesz karmić swoim mlekiem, tym "płynnym złotem" z butelki, ale przy okazji dać dziecku trochę spokoju i żeby wreszcie się najadło!

Gość gość
S********j trolu.

Gość gość
Dziecko ma 4 miesiace, więc laktacja już dawno powinna być ustabilizowana, a nie sie stabilizuje. Przestań czytać, a zacznij wsluchiwac się w potrzeby dziecka- leżeć całymi dniami z cudem na wierzchu, to mozna z noworodkiem, a nie 4- miesięcznym dzieckiem. Jak zacznie jeść twoje mleko z butelki, to coś mu się stanie???

Gość gość
Czytałam że jedno podanie butli zaburzy laktacje, boje sie.

Gość gość
Ale o czym ty mówisz w ogóle??? Twoje dziecko nie czerpie nic dobrego z tego, że wciskasz mu na siłę tego cycka!

Gość gość
Przesada w żadną stronę nie jest dobra. W twoja też. 4 miesiące męczysz dziecko i siebie w imię zasady butli nie podam? Co ten maluch czuje, jak to bierzesz na ręce? Bliskość mamy, czy nerwy związane z " wpychaniem cyca"? A co z normalnym życiem dookoła? Nie istnieje? Dzieci są różne. Czasem trzeba się dostosować.

Gość gość
Podejrzewam, że to prowokacja. Ale napiszę coś bo ma w tym temacie doświadczenie. To co w tym momencie robisz jest ogromnym błędem. Karmienie piersią jak najbardziej tak, ale nie w ten sposób. Jeżeli masz dużo pokarmu to laktacja jest już unormowana. Moim zdaniem albo wcale nie radziłaś się w poradni laktacyjnej albo stwierdzili problem a ty nie dopuszczasz do siebie diagnozy. Sama piszesz, że masz pokarm. Czyli laktacje jest rozkręcona i to nie z nią jest problem. Problem jest z samym karmieniem. Jest grupa dzieci, które są bardziej wrażliwe na nastroje matki. Karmienie piersią to nie tylko pokarm to również bliskość. 4 miesiące leżenia to owszem jest wykonalne, ale zależy w jaki to sposób robisz. Nerwy plus stres bardzo negatywnie oddziałowuje na dziecko. Niestety bardzo łatwo można zakorzenic w niemowlaku negatywne skojarzenia z piersią i karmieniem. Karmienie to nie tylko wystawienie cycka. Moim zdaniem twoje karmienie piersią jest już przegrane.

Gość gość
jak ci bardzo zależy to ściągaj laktatorem i podaj z butli