Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miinka

ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość miinka

Witajcie. Krotko i na temat. Dwa testy pozytywne, kreski słabe ale dwie. Beta z krwi 67. wg moich obliczen 4-5 tydzien. Na usg moge isc dopiero ok 10.07 bo nigdzie nie ma terminów. Co mam myslec? beta jest malutka... do tego od kilku dni boli mnie podbrzusze i krzyż. Czy ktoś miał aka sytuacje?

Gość miinka
jakie powinny być normy? czy ginekolog od razu zaklada karte ciązy czy dopiero jak wyjdzie w USG? mialam zdiagnozowane PCOS. NIe staralismy sie z partnerem szczegolnie, i jestem zaskoczona wynikiem testu.

Gość gość
U mnie lakarze zakładają kartę ciąży jak potwierdzą żywą ciąże, czyli kiedy na usg widoczne będzie serce. Narazie nie masz co iść na usg, nie będzie śladu ciąży, jeszcze za wcześnie. Termin masz dobry i wtedy idź. Kiedy była ostatnia miesiączka? Regularne cykle? Ten wynik jedynie potwierdza ciąże ale nie jest za mały, owulacja zawsze mogła się przesunąć. Nie szukaj problemu na siłę tylko czekaj cierpliwie na wizytę.

Gość gość
idź do ginekologa - my nie jesteśmy w stanie stwierdzić na odległość. lekarz oceni. a na przyszłość, żeby uniknąć stresu - zabezpieczaj się. jeśli chcesz nieinwazyjnie, stosuj naturalne metody. np. cyclotest.