Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego cardio a nie inne ćwiczenia do zrzucenia tłuszcz

Polecane posty

Gość gość

Czemu nie mogę ćwiczyć brzuszki, przysiady oraz hula hop z wypustkami a muszę aeroby lub cardio jeśli jestem na diecie i chudnę bez ćwiczeń. Czy dadzą jakieś efekty brzuszki, przysiady oraz hula hop np tak jak w wyzwaniu zaczynam w danym dniu 50 przysiadów, 50 brzuszków oraz 30-40 min hula hop z wypustkami. Będą jakieś efekty?

Gość gość
Z brzucha chcę zrzucić, wszystko inne mam szczupłe

Gość gość
Jakieś beda ale cardio da najlepsze. Może dojść do sytuacji gdzie masz mięśnie brzucha pod warstwą tłuszczu. Tłuszcz zaczyna się spała po 15 minutach średniego ale ciągłego wysiłku.

Gość gość
jeszcze na samej górze w udach stykają mi się uda

Gość gość
Ja mam porządne hula hop ciężkie bez wypustek z decathlona za ponad 100 zł i nie dam rady kręcić więcej niż 20 minut bo zaraz mnie boli wszystko w środku, a ty na jakimś tanim gownie z wypustkami które ranią dasz rade 40 minut kręcić? Haha

ten cardio to jakas bujda jest, nie czytaj ludzi w internecie ja jak czytam gdy ktos pisze jakies cardio to dla mnie to jacys ignoranci, przysiady i brzuszki to bardzo dobre cwiczenia a hula hop tym bardziej, bo jest dobre dla kregoslupa. pamietaj zeby podczas przysiadow miec wyprostowane plecy. i nie przejmuj sie jakims cardio, to jest bujda dla dzieci. cwicz to co ci sprawia przyjemnosc, a brzuch bedzie spadal w miedzyczasie i nawet nie zauwazysz, a tam juz bedzie szczuply brzuch i niezly ;)

Gość gość
gość dziś Dziękuję za wiadomość, a ile powinnam cardio w tygodniu a ile na wzmocnienie mięśni? Chciałabym 3 razy w tygodniu ćwiczyć.

Gość gość
12:35 to chcesz mieć miedzy udami taka przerwę ze pociąg by przejechał? Chyba normalne ze uda sie łączą. A co nogi maja z doopy jak zapałki wystawać?

Gość gość
gość dziś Kilka lat temu kupiłam hula hop z wypustkami, jest ciężkie z magnetycznymi kuleczkami i tak kręcę godzinę na tym g*****e :p ale oczywiście na początku zaczynałam od 10 minut bo siniaki wyskakiwały, teraz mój brzuch nie reaguje, potrafię w obie strony kręcić.

Gość gość
Myślę że raz w tygodniu cardio Wystarczy. Pamiętaj też że ćwiczenia powinny być na średnim obciążeniu. Tzn powinnaś bez wielkiego wysiłku je wykonywać. I na koniec najgorsze. Tłuszcz z brzucha i ud spała się w ostatniej kolejności. :(

Gość gość
Srynik dziś Dziękuję, też mi się nie podobają te wypowiedzi ekspertów, że tylko trening cardio musi być :)

Gość gość
gość dziś Jakoś to nieestetycznie, że mi się łączą tam uda :) widziałam zdjęcie dziewczyny wysportowanej i miała przerwę chociaż widać było, że jakby przytyła to by się stykały uda.

Gość gość
A propo cardio. Od dwóch lat ćwiczę z trenerem. Ciągle mi mówił że z nim ćwiczenia a sam muszę robić kardio bo inaczej brzucha nigdy nie stracę. Ale oczywiście ja byłem mądrzejszy. Po dwóch latach mam z***biscie rozbudowana klatę, biceps, nogi a brzuch jak był tak był. Od czerwca robię tylko carski z trenerem. Tzn on stoi i pilnuje( motywuje mnie) abym przez godzinę zadawał na rowerku Trochę dziwne ale wiem ze bez niego bym się nie zmotywowal.

Gość gość
gość dziś Niestety :(, ale zamierzam rok być na diecie oczywiście zdrowej bo dostarczam wszystkich składników: produkty zbożowe, nabiał, warzywa, owoce, tłuszcz, i 2 litry wody ale chcę się przedstawić na zdrowsze żywienie, żeby nie poddawać się bo po 3 miesiącach będę już ładnie wyglądała bo dużo do zrzucenia nie mam, ale zawsze się poddawałam i jadłam za dużo niezdrowej żywności i wracałam do oponki, nie podobają mi się też moje ramiona, bo jak przybiorę na brzuchu to moje ramiona robią się męskie i szerokie i przez to wyglądam na grubą, no i uda się stykają, ale zaczynam już wyglądać lepiej i mniejsza się robię ;) a rok na zdrowej żywności to dlatego, że przez ten rok organizm się przedstawi na takie żywienie :)

Gość gość
Rozbudowa mięśni. Uszkodzenie wlokien mięśni i ich regeneracja. Seria plus odpoczynek. Spalanie tłuszczu. Wysiłek bez przerwy.

Gość gość
jeszcze na samej górze w udach stykają mi się uda xxxx no to chyba dobrze, jakby sie nigdzie nie spotkały to znaczy ze miałabyś nogi nieprzytwierdzone do tułowia. A tak na marginesie taka szpara od d...do kostek nie jest seksowna ani ładna

Gość gość
gość dziś Orbitrek mi się zepsuł bo stary i na nim ćwiczyłam cardio, biegać wolałabym nie bo dużo ludzi i mnie to rozprasza, postaram się jeden dzień przeznaczyć na jakieś aerobik na youtubie a czy hula hop nie podchodzi pod trening cardio?

Gość gość
gość dziś Dobrze wiedzieć... niestety mój chłopak mnie wpędził w kompleksy na te uda bo nigdy nie miałam na temat nóg kompleksów, ale raz mi zadał pytanie "Dlaczego niektóre dziewczyny mają taką przerwę między udami i dużą pupę a mi się stykają" Odebrałam to jako atak, oczywiście najpierw miałam pretensje, że co to za pytanie, a potem zaczęłam czytać o przerwie między udami i nie podobają mi się anorektyczki, ale nie które modelki miały bardzo ładne nogi. Wcześniej mi się łączyły całe uda a teraz tylko na samej górze. Wiecie jak to jest, jak się nie wygląda korzystnie to staje się zazdrosny o ładne kobietki z ładną figurą, kompleksy rosną, chciałabym się czuć pewnie, dobrze w swojej skórze bez żadnych mankamentów. Może w ubraniach dałoby się to ukryć, ale nie ukrywajmy- po ramionach odkrytych i nogach też już widać, że się nie ma zgrabnej i szczupłej sylwetki. A i chciałam mieć przerwę, żeby mi się jeansy nie przecierały w kroku bo zawsze mi się to robiło po kilku miesiącach....

Gość gość
przerwa przy d...ci nie pomoże jak masz małe poczucie wartości, kompleksy i takie bzdury są dla ciebie celem zyciowym. Jesteś kobietą i nie mowię o tłustych udziskach, ale to własnie jest cecha kobiety ze ma uda,które sie gdzieś zetkną, a nie dwa patole lużno przytwierdzone do miednicy. Zamiast op...chłopaka ze głupi to ty sie załamujesz. Niech owcę puka, jej sie nogi nie stykaja i tyłek ma duży

Gość gość
A i jak mnie chłopak poznał ważyłam 50 kg a po roku będąc z nim przytyłam na brzuchu więc to tak jakbym go oszukała :p Chciałabym, żeby miał mnie taką jak mnie poznał i żebym się więcej nie zaniedbała :)

Gość gość
A i jak mnie chłopak poznał ważyłam 50 kg a po roku będąc z nim przytyłam na brzuchu więc to tak jakbym go oszukała jezyk.gif Chciałabym, żeby miał mnie taką jak mnie poznał i żebym się więcej nie zaniedbała usmiech.gif mój boże, co za tragedia

Gość gość
gość dziś Niby potem się tłumaczył, że to mu się nie podoba u kobiet, ale po co o tym wspominał i pytał? Wiem, że mogę nie uzyskać tego, wolałabym zmniejszyć cellulit na udach i mieć umięśnione nogi i to mnie usatysfakcjonuje a jak jeszcze raz tak powie to wspomnę o owcy :D

Gość gość
Może i tragedia, dopiero na diecie jestem 3 tydzień, wcześniejsze diety przed mi nie wychodziły, ale w końcu znalazłam odpowiednią gdzie nie chodzę głodna. Więc wiadomo, że ciągle o tym myślę, żeby schudnąć bo dopiero co zaczęłam. Wiadomo, że każdy chce wyglądać dobrze czy mężczyźni czy kobiety i chcą wyglądać atrakcyjnie w oczach innych. Mam też inne pasje, żeby nie było, że mnie uznacie za pustą kobietę. Przeżywam bo dopiero co zaczęłam dietę a ćwiczenia chcę od dzisiaj zacząć. x Czyli może tak być 3 razy w tygodniu?: 1. Poniedziałek - godzina aerobiku 2. Wtorek - przerwa 3. Środa- przysiady, brzuszki i hula hop- 40-50 minut 4. Czwartek - przerwa 5. Piątek - przysiady, brzuszki i hula hop-40-50 minut

Gość gość
nie boisz sie ze od ciągłych przysiadów mięsnie na d ci sie rozrosną?

Gość gość
gość dziś Czytałam, że musiałabym z obciążeniem ćwiczyć, żeby mi mięśnie się rozrosły na pośladkach. A tak to ujędrnię uda i pośladki pójdą w górę.