Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Mam straszne zaparcia od 2/3 dni. Zawsze gdy próbuje zrobić kupe tak mnie boli że nie moge wytrzymać. Kupa jest twarda i przypomina królicze bobki. Pomocy mam 12 lat

Gość gość
Albo czy xenna balance lub czopki to zmiękczą??

Gość gość
Jak już masz 12 lat to warto spróbować intestę. Ona jest od 8- go roku życia, więc na pewno Ci pomoże, moja mama, cały czas miała problemy z zaparciami, nie umiała zrobić normalnie kupy , też kupiła sobie intestę i po kilku dniach jej przeszło teraz jak widze, to chodzi dwa razy dziennie na toaletę i nie ma już tych problemów

Gość gość
To prawda intesta super pomaga na takie dolegliwości, sama ją stosuję jak dotyka mnie biegunka albo zaparcia

Gość Monikapiel
Przede wszystkim przy zaparciach ważne jest aby się dużo ruszać, pić dużo wody niesłodzonej ewentualnie można zastosować preparaty pomagające w zaparciach. Ze względu na twój młody wiek odradzam wszystkie preparaty z senesem, kruszyną. Raczej delikatnie - spróbuj maślan sodu od reguluje pracę jelit i można go stosować od 7 roku życia. W aptece pytaj o preparat Intesta

Jeśli masz zaparcia, dbaj o dietę bogatą w błonnik. Jedz dużo warzyw i owoców, pomagają też suszone śliwki, musli. W ciężkich sytuacjach możesz stosować czopki glicerynowe doo******czo.

Gość gość
Jak zaparcia trwają można stosować domowe sposoby: suszone śliwki, sok z kiszonej kapusty i trzeba też zmienić dietę. Wyrzucić z niej wszystko co może powodować, po kolei i obserwować co powoduje problem. I dużo pić. Można też przyjmować probiotyk z wieloma szczepami bakterii, np z błonnikiem, dla uregulowania pracy jelit i ich mikroflory. Ale jak już to dłużej trwa to konieczny jest lekarz

Gość weliza829
hmm, najlepiej isc do lekarza lub zapytac online na edoktor24.pl o swoich objawach. mysle, ze w ten sposob szybciej uzyskasz pomoc, moze jakies dodatkowe badania trzeba bedzie zrobic.