Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekki krem p zmarszczkowy, ktoś coś?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie- znacie jakieś dobre kremy przeciwzmarszczkowe? Zależy mi na tym, żeby był lekki, bo kupiłam już kilka i są dość ciężkie, zatykające skórę wręcz. Ja wiem, że odżywcze olejki itd, ale bez przesady, żebym się czuła jakbym miała folię albo wazelinę na twarzy. Jest tego mnóstwo na rynku, nie jestem w stanie wypróbować wszystkich, może ktoś już trafił na coś fajnego i podpowie :) Mam skórę mieszaną, używałam mocno nawilżających kremów i nie czułam tej ciężkości, więc to nie tak, że czuję ją zawsze, na pewno jest coś tylko co? :)

Gość gość
Najbardziej przeciwzmarszczkowy będzie krem z filtrem 50+ stosowany cały boży rok :P Są lekkie wersje, np. z SVR, Vichy, La Roche Posay... A poza tym coś z antyoksydantami np. Flavo C, a w okresie jesienno-zimowym kuracja retinolem.

Gość gość
Dzięki :) akurat mało przebywam na zewnątrz, ale racja. Ktoś jeszcze coś?

Gość gość
Up :)

Gość gość
Serio nikt nic nie wie?? To pewnie dlatego nie mogę nic znaleźć :D

Gość gość
gość wczoraj A jakie jego składniki odpowiadają za działanie przeciwstarzeniowe niby? Bo składników aktywnych praktycznie zero, tylko sporo emolientów, i masa konserwantów i zapachów (więc potencjał alergizujący ogromny)...

Gość gość
Tu autorka- nie mogę znaleźć pełnego składu tego kremu, ale opinie ma bardzo dobre, ludziska piszą właśnie, że nie podrażnia, wygładza itd, więc cokolwiek w nim jest- może jednak jest ok? :) A co do składników aktywnych to Kwas hialuronowy, Liposomy, Masło shea, Olej avocado, Witaminy- ja wypróbuję, prosze mi tu nie krzyczeć na podpowiadaczy :)

Gość Mandarynka113
Jeżeli poszukujesz czegoś naturalnego to polecam Ci na bazie cbd https://charlottesweb.pl/ na tej stronie znajdziesz wiele ciekawych produktów na bazie olejku konopii cbd czyli tej leczniczej, świetnie ujędrnia i oczyszcza skóre, sprawiając efekt młodej skory. Bardzo dobre produkty na bazie naturalnych składników.

Gość gość
Składy super, działanie może też, tylko trochę drogo :) Może kiedyś się skuszę :) Coś jeszcze ktoś?

Gość gość
Skład tej walewskiej jest chociażby na stronie rossmana, nie przekleję bo krzyczy że spam. Ogólnie naprawdę nic wartościowego w nim nie ma chyba że witamina e dana jako konserwant czyli w ilości śladowej. Za to jest w nim tona silikonów, druga tona konserwantów i trzecia substancji zapachowych (czyli ogromny potencjał alergizujący). Aha, jest też kontrowersyjny filtr przenikający (w kremie do stosowania na dzień i NA NOC? :O). Chcesz to kupuj, ale dla mnie to 16 zł wyrzuconych w błoto. To już choćby vis plantis retil coś tam to 10 razy lepszy wybór, albo krem z kwasem liponowym z Biochemii urody, serum liq cc, kwasy PHA (np. iwostin reliftin czy serum Bandi), peptydy the ordinary czy hylamide itp. itd...

Gość gość
Ja na swoje 35 urodziny zafundowałam sobie zabieg z wykorzystaniem kwasu hialuronowego i zrobiłam sobie fałdy nosowo-wargowe, lwie bruzdy między brwiami. Zabiegi przeprowadziłam w http://klinikabochinska.pl.