Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd bez dziecka na cały dzień a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 7 tygidni karmie piersią. Czasami dostaje mm. Jutro jadę ze starszym dzieckiem na wycieczkę. Mały zostanie z babcia. Teraz myślę czy to dobry pomysł bo zejdzie nam cały dzień. 8-20 . Przecież moje piersi pekna z przepełnienia? Lepiej wziąć małego z nami? Tylko to będzie ponad godzinę jazda samochodem w jedna stronę

Gość gość
A zostawialas juz kiedys dziecko na cały dzien? Jest przyzwyczajony? Caly dzien to dlugo. Ja zabralabym maluszka ze soba. Godzina drogi to nie jest daleko. Dzieci lubia spac w aucie. Polozna na wizycie patronazowej opowiadala jak chciala pojechac bez uprzedzenia do jakiegos noworodka i okazalo sie ze oni pojechali nad morze. A mieszkam w centralnej polsce wiec kawalek drogi jest. Polozna nic zlego nie powiedziala tylko ze nad morzem jest zdrowe powietrze dla dziecka.

Gość gość
Wez tez babcie na wycieczke.

Gość gość
W zasadzie nie wazne ile i czym. Jest cieplo, przebrac mozna na polu, nakarmic wszedzie( kolezanka chwalila sie ze karmila na przystanku, ja kiedys tez ale nie w centrum miasta) siedmiotyg dzidzia przespi caly dzien, Wez albo dzidzie albo laktator, bo przepelnione piersi to bol ze.. jp

Gość gość
To będzie taka pierwsza nasza rozłąka na tak długo. Niestety mały nie śpi cały dzień bywa moment ze nie śpi 4 godziny. Albo i dłużej. Boje się ze będzie wiało i jak wyjme go spoconego z wózka to go owieje. Po za tym w samochodzie gorąco wiec klimy tez nie włączę? Przesadzam?

Gość gość
Dziecko powinno siedzieć w foteliku Max pół godziny. Podobno jest tam tak ułożone że może się udusić. Koleżanka była na szkoleniu na temat fotelików. Ja nie wiem nie znam się. Ale wolę poinformować. Poza tym dla takiego maleństwa to za długa rozlaka. Straszny stres. Jak dla mnie głupota żeby go tak zostawić. W dodatku jeśli nie jest to konieczne. Ja bym zabrała ze sobą

Gość gość
Ja byłam na całodniowe szkoleniu z pracy jak syn miał 6 tygodni. Miałam przygotowane mleko w lodowce. Mały został z tatą. Wzięłam laktator I odciagalam ze dwa razy mleko w przerwach Ale to i tak było za mało. Ogólnie daliśmy radę wszyscy, ale bez odciagania sobie tego nie wyobrażam.

Gość gość
Odciągnij pokarm w trakcie wycieczki. Babcia niech poda odciągni3te wcześniej, a resztę mnie. Udanego dnia że starszakiem - zasługujecie na trochę czasu tylko we dwoje :)

Gość gość
Musisz odciagnac w czasie wycieczki bo piersi ci eksploduja przez caly dzien.