Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktora z was ma cere problematyczna z wypryskami?co wam pomoglo najbardziej?

Polecane posty

Gość gość

Jakie kosmetyki i produkty?

Gość gość
Olej z wiesiołka Niepokalanek mnisi a z kosmetyków to te, które zawierają aloes (najlepiej 99%), olejek z drzewa herbacianego, maseczka z glinki zielonej maseczka z cynamonem - rewelacja (1-2 dni i po wysypie pryszczy o ile w porę zadziałamy na problem)

Gość gość
Kwas azelainowy, mycie olejem z emulgatorem (precz wszelkie drogeryjne myjadła "dla cery tłustej" na zdzierających detrgentach) albo delikatnym żelem, niacynamid.

Gość gość
Najbardziej pomógł minimalizm kosmetyczny, ograniczenie glutenu i przetworów mlecznych, kuracje atredermem, i doraźnie Benzacne. W ciąży odstawiłam wszystkie specyfiki poza olejkiem herbacianym, pierwszy trymestr był mega ciężki - wysyp koszmarnych prycholi. Teraz jestem w drugim trymestrze, nadal nie mogę praktycznie nic stosować, a buzia tak gładka, że już praktycznie mogłabym bez mejkapu wychodzić.

Gość gość
Ja nie stosowałam bo cerę mam już teraz ok ale dużo na forach piszą o skuteczności Poldanenu (suplement na prostatę ) . Dermatolodzy go przepisują i ponoć bardzo skuteczny a nieszkodliwy bo jest to ziołowy wyciąg ze śliwy afrykańskiej. , poczytaj w necie opinie osób którym naprawdę pomogło.

Gość gość
Aha, na blogu Kosmostolog znajdziesz świeżutkie, ładnie zebrane omówienie letniej pielęgnacji trądzikowej, z dodatkowymi sugestiami (moje składniki wyżej są dopasowane już do potrzeb mojej cery i pogody, ty możesz potrzebować wiecej/mniej/innych):

Gość gość
gość dziś O ile u danej osoby jest to problem związany z nadprodukcją testosteronu, to to może pomóc (tak samo jak palma sambałowa). Nie pomoże, jeśli przyczyną jest rozregulowana skóra (tłusta odwodniona np.), zła pielęgnacja, dieta...

Gość gość
Tabletki anty Polecam. Mi pomogły, a miałam wypryski w wieku 27 lat.

Gość gość
Olejek z drzewa herbacianego punktowo na wypryski Głębokie oczyszczanie czytaj wyciskanie od czasu do czasu porządnie wszystkiego i później posmarowanej sudocremem i przez następny dzien zero podkładu Krem z kwasem migdałowym

Gość gość
"Głębokie oczyszczanie czytaj wyciskanie od czasu do czasu porządnie wszystkiego i później posmarowanej sudocremem" Idealny przepis, żeby dorobić się porów jak kratery i podskórnych gul :D

Gość gość
A kremy jakie używa cię?

Gość gość
Kwas migdałowy Na codzień myje żelem z Vichy Normaderm

Gość gość
Olejek z drzewa herbacianego

Gość MartaNN
Atrederm czyli retinoid na skórę, kwas mlekowy w dość wysokim stężeniu, ale to wszystko z głową i/albo pod kontrolą specjalisty bo to silne środki. Dobrze też sprawdzić, czy przyczyny nie ma wewnątrz.