Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gastroskopia.. :'(

Polecane posty

Gość gość

Witam, powinnam byc poddana gastroskopii bo tylko tak dowiemy sie przyczyny moich bóli żołądka. Problem jest taki że strasznie sie tego boje. Jestem osobą dorosłą, ale moja nadwrażliwosc na roznego rodzaju interwencje w jakie ustnej jest ogromna, nawet nie dam się przebadac lekarzowi za pomocą patyczka bo odruch wymiotny gwarantowany. Czy jest sie czego bac? Mial ktos znieczulenie ogólne? Czytalam ze nie jest ono w pelni bezpieczne.

Gość gość
Jedna wielka masakra... nigdy więcej!

Gość gość
Nieprzyjemne badanie ale podobno gorsza jest kolonoskopia.

Gość gość
Zneczulenie ogólne zawsze jest niebezpieczne i nie wykonuje się go ot tak byle kiedy . Gastroskopie miałam robioną juz dwa razy , trwa to kilka minut i da się przeżyć .Samo łykanie nie jest problemem bo przed włożeniem znieczulają gardło więc jeśli jest doświadczony lekarz to nawet nie poczujesz kiedy będziesz mieć wężyk w żołądku. Dla mnie gorsze było to że nie mogłam oddychać ustami , mam klaustrofobie i wydawało mi się że się uduszę . Wiesz , jak byłam drugim razem na gastroskopii , przede mną była kobieta która strasznie się bała mówiąc że nie ma szans by to zrobiła . Po 10 min wyszła z gabinetu uśmiechnięta , myślałam że zrezygnowała a ona szczęśliwa mówi ...zrobiłam i nawet nie poczułam kiedy . Tak więc autorko , nie bój się , dasz radę !!

Gość gość
Dziekuje, ostatnia wypowiedz podniosła mnie na duchu. Moze faktycznie duzo zalezy od lekarza, w moim miescie nie słyną oni dobrze niestety.

Gość gość
Miałam bez znieczulenia, do przeżycia ale niemiłe. Najgorsza ta ślina, po badaniu głupio mi było jak zasmarkałam i zaśliniłam całą bibułę :D Ale lekarz przyzwyczajony do tego. Badanie trwało może 15 czy 20 minut. Dużo zaletrzy od lekarza i spokoju pacjenta.