Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hihayhello

Infekcja grzybiczna macicy

Polecane posty

Gość Hihayhello

Cześć dziewczyny, po wczorajszej wizycie u ginekologa stwierdzono ze mam infekcje grzybiczna macicy. W recepcie od ginekologa dostałam dwa opakowania Orungalu (dwie tabletki dwa razy dziennie), krem pimafucort oraz tabletki dopochwowe z nystatyna. Z racji tego ze byłam oszołomiona ta informacja nie zapytałam ginekologa jak stosować te leki . Do tego jeszcze dostałam tabletki Yasminelle. Teraz pojawia się pytanie ,mam dwa opakowania Orungalu ,mam przyjmować dwie tabletki po dwa razy dziennie, wiec w jakim odstępie czasu najlepiej przyjąć te dawki ,po posiłku w trakcie czy przed ? I czy stosowanie tego leku dwa dni przynosi jakieś działanie ? Do tego czy tabletki dopochwowe z nystatyna mam przyjmować codziennie 10 dni pod rząd (bo tyle ich jest) i czy stosować je tez w trakcie okresu ? Jeżeli ktoś potrafi odpowiedzieć na moje wątpliwości byłabym naprawdę wdzięczna ,chce zacząć ta kuracje od dnia jutrzejszego i jak najszybciej się wyleczyć. Pozdrawiam was kobietki

Gość gość
Po pierwsze , podczas okresu nie stosuje się żadnych tabletek dopochwowo więc lepiej odczekać i zacząć po okresie . Po drugie , Orungal stosuje się krótko więc zalecenia masz dobre .Kapsułki łyka się po jedzeniu czyli u Ciebie po śniadaniu i p kolacji . Po trzecie , jeśli masz grzybicę to partner (jeśli masz partnera) też powinien dostać leczenie bo może nadal Cię póżniej zarażać, Jeśli lekarz dla niego niic nie przepisał to niech smaruje członka kremem Clotrimazolum do kupienia w aptece bez recepty . Po czwarte, na jakiś czas powinnaś unikać słodyczy i tzw złych węglowodanów czyli białego chleba , ciast , makaronów itd.

Gość gość
Ja pare lat temu czesto mialam infekcj***akteryjne, zapalenie. Co pare tygodni aplikowalam czopki, byly nawroty. Kiedys w internecie znalazlam info, ze pomaga codzienne branie witaminy b5 ( wspomaga blony sluzowe w organizmie). Taka kuracje stosowalam pare miesiecy i zapomnialam o wczesniejszych dolegliwosciach. Moze warto sprawdzic na sobie. Wazne jest tez noszenie bawelnianem bielizny, branie prysznica zamiast kapieli. Ja dodatkowo w czasie miesiaczki na noc uzywam tylko podpasek. Odpowiednie nawadnianie organizmu tez jest wazne(najlepsza woda mineralne niegazowana). Jesli cialo jest odwodnione, to tak samo pochwa. A wtedy zmienia sie ph, rozmnazaja sie tzw. Zle bakterie i latwiej o infekcje. Cukier , jak juz ktos wyzej napisal na pewno nam nie sprzyja.

Gość gość
Nawroty będą. To pewne. Cukier wyrzuć z diety.