Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile płacicie za obiady w pracy i ile płacą Wasi mężowie?

Polecane posty

Gość gość
Bbwcc - prawie /we/gan/ka? Haha jestes wegetarianka, skoro jesz jaja. I ciastka oreo.

Gość gość
Za bardzo szanuję pieniądze, żeby jeść obiady za 20 zł w pracy, co w przeliczeniu miesięcznym daje 400 zł! Gotuję zupy, gulasz, leczo i takie tam wieczorem, do krojenia warzyw mam robota, a od gotowania piekarnik i garnki, tyle co podejdę i przemieszam. Jedyne co to staram się w sobotę zrobić duże zakupy i w tyg odmrazam porcję mięsa, bo zakupy, stanie w kolejkach zajmowało mi najwięcej czasu. Z tym, że ja zaznaczam, że nie jestem w domu 17-18 tylko 15.30, ale mąż wraca dopiero o 19

Gość Vs
Sam robię obiady do pracy, danie np. (kurczak, ryż, warzywa) cena na porcję ok 5 zł. Polecam - dziennie jak akurat jem kurczaka, schodzi ok 450 g kury, 200 gramów ryżu, hmm i około 200 g warzyw, makro zachowane, jedząc takie porcje (oczywiście gramatura powyżej podzielona na 4 posiłki) mam energię przez cały dzień, bo gdy tylko łapie zmęczenie, przychodzi czas kolejnego posiłku. Do tego co powyżej, na śniadanie dochodzi jajecznica (3 jajka + dodatek + 3 kromki żytniego chleba). Co za tym idzie, dziennie płacę ok 25 zł za całe jedzenie a wychodzi go na prawdę sporo. Gdy dojdziesz do wprawy, to danie, które opisałem powyżej zajmuje ok 30 min a jedzenie mam na cały następny dzień.

Gość BBVVCC
gość dziś Bbwcc - prawie /we/gan/ka? Haha jestes wegetarianka, skoro jesz jaja. I ciastka oreo / dlatego napisalam w " " :) a w oreo nie ma mleka. jest napisane ze moze zawierac mleko. ja sie nie lansuje na wega/nke. tylko tak napisalam ;) milego dnia!

Gość gość
Vs dziś Dzięki, ale nie. Wolę urozmaicone jedzenie a nie w kółko to samo. I lubię lepsze mięso niż nabuzowany hormonami kurczak.

Gość gość
Tona chyba mam nienormalny dom bo u mnie zawsze jest domowy obiad. Pracuje od 7do15. Jestem w domu 15.30. Mąż 18.30. Ja i dzieci jemy obiad o 16.30 kolacji juz nie. Dzieci wiadomo też jedza w przedszkolu ale nie wiem na ile jakie porcję itp. I zawsze chcą jesc w domu i pytają co na obiad . Są szczupłe i zdrowe . A mąż zje zaraz jak wróci. Ja lubię gotować i idzie mi to szybko nie wyobrażam sobie życia na kupnych. Zresztą po knajpowym źle się czuje i obojętnie czy to restauracja czy Bar czy też stolowka z "domowym"

Gość gość
Moja mama pracowała do 15.30 i była w domu do 16.00. Obiad zawsze był dla nas ok 16.30. Jak tata miał zmiany to wiadomo ze jadl np przed 2zmianą obiad juz o 13.00. A jak miał nocki czy 1 zmianę to normalnie z nami. Czasem sam coś upichcil ziemniaki obrał. Nie musiałam z bratem jesc po stolowkach. Tam zawsze smierdzialo tymi obiadami .... żal mi było dzieci co tam jadły. Kojarzyło się z patologia która tam jadła za kupony bo w domu nie mieli obiadów.

Gość gość
Jak kogoś stać to jako to problem??

Gość gość
U mnie akurat mąż świetnie gotuje, także kuchnia to jego królestwo. Robi pyszne obiady, swojego czasu nauczyłam go robić fajne kanapki i sałatki, i teraz gdyby dostał kanapkę z samym serem żółtym, to by mnie wysmial, a sam jadł właśnie tak jako dziecko, bo niestety rodzice pieniędzy nie mieli, a on dorastając naprawdę dużo jadł, więc zapychal się chlebem, ryżem itp.Ale nie o tym chciałam. Nie wiem skąd pomysł, że obiady w przedszkolu czy w szkole to dla patologii. Serio ??? U mnie w podstawówce 90% dzieci jadło na stołówce, to było normalne i przy okazji niedrogie, a i smaczne. Poważnie. A i tak duża część miała po powrocie drugi obiad w domu lub obiadokolacje. Jaka patologia? W gimnazjum to samo. W szkole średniej wprawdzie nie mieliśmy stołówki, ale w sklepiku były świeże kanapki, zapiekanki itp. Nie rozumiem co jest złego w jedzeniu na stolowkach szkolnych czy pracowniczych. U mnie w szkole było smacznie, więc cóż.

Gość marawstala
U mnie nie ma obiadów, robię kanapki lub kupuje jakies owoce czasem cos słodkiego : )

Gość marawstala
Obiady jem w domu

Gość gość
gość dziś A ja pracuję od 8.30 do 17, przerwę OBIADOWĄ mam o 12.00. Mąż tak samo, i dzieci w szkole też. Jak wracamy do domu ok. 18 to o tej porze możemy lekką kolację zjeść, a nie obiad.

Gość gość
14:58 A u nas w szkole było na odwrót. Ci z normalnych lub bogatszych domów jedli na stołówce. A ci biedni jedli w domu. Patologia zaś jadła za darmo dzięki dofinansowaniu z MOPsu ;)

Gość gość
Ja w ogóle nie jadam takich klasycznych obiadów z dwóch dań. A do pracy zawsze coś ze sobą biorę z domu. Jakąś sałatkę z kaszą i kurczakiem, zupę do odgrzania czy kanapkę. W domu jest kolacja około 19-tej. Coś na ciepło. Nie lubię jadać w stołówkach czy knajpach. Gotuję zdrowo, naturalnie, z dobryh produktów i prawie nie solę. Wzmacniecze smaku typu vegeta, kostki rosołowe czy inne badziewie wyczuwam na kilometr, a jedzenie stołówkowe ma zwykle tego typu rzeczy w sobie.

Gość gość
gość dziś Z tymi wzmacniaczami to fakt. Ja czasami jem coś w stołówce w pracy, bo ze względów zawodowych trzeba od czasu do czasu pojść z kimś na obiad. Po takim jedzeniu mam absmak przez pół dnia. Nie mniej jednak bardzo duzo osób je tam codziennie i dla nich jest to OK. Ale przecież wiele osób stosuje na co dzień te wszystkie doprawki, kostki smaku i inne wynalazki, więc są przyzwyczajeni.

Gość gość
gość dziś Aha, wątek jest o finansach. U nas obiad z dwóch dań + kompot kosztuje około 20 zł. W abonamencie 18 zł.

Gość gość
Ja mam stolowke przy pracy i za obiad trzeba zapłacić 14-20,wiec wychodzi sporo.Mój facet nie ma stołówki przychodzi Pan kanapka wiec za dużą kanapkę płaci 8 zl.Czasami gotuje ale nie smakuje nam odgrzewane w mikrofali jedzenie :( i zrobienie takich posiłków dla dwóch osób tez wychodzi średnio ok 30 zl.Wiec wolimy świeże zjeść w pracy,a w domu wieczorem cos świeżo przyrzadzonego np jakas zupa krem lub makaron.A pełne obiady gotuje w weekendy.