Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Sasiadka, balkon, kwiaty i osy!!!

Polecane posty

Gość gość

Moja sasiadka nade mna co rok ma kwiaty na balkonie. W tym roku nie wiem czy zaczela czyms je pryskac ale roi sie od os przy tych kwiatach, a najgorsze, ze u mnie nie mozna wyjsc na balkon. Strach tez uchylic balkon, bo wpadaja. Ostatnio jednak wylazla z prania z balkonu. Jejku co ja mam zrobic. Mam wielki balkon, z ktorego nie mozna korzytac :/

Gość gość
Najlepiej z nią otwarcie pogadać, ona ma ten sam problem nawet w większym natężeniu. Może jej samej to przeszkadza na tyle, że byłaby gotowa pozbyć się tych kwiatów albo zaprzestać oprysków czy co tam ona z nimi robi.

Gość gość
Mysle, ze ona problemu z tym nie ma, bo korzysta z tego balkonu tylko wtedy kiedy kwiaty podlewa :( a nie ma jakiegos sposobu na odstraszanie tych owadow ? W ostatecznosci jej powiem ale wolalabym nie, bo to taki typ czlowieka, ze odbierze mnie jako zlosliwa.

Gość gość
Osy nie leca do kwiatków.... To nie pszczoły.

Gość gość
Zaraz wstawie zdjecie jak wygladala. Wydahe mi sie wlasnie, ze to osy. Moze ona czyms pryska wlasnie, bo w ubieglych latach tak nie bylo, a kwiaty byly.

Gość gość
Nie ma zakazu by na balkonie były kwiaty a osa nie leci do kwiatów. Zrobisz tylko z siebie idiotke i furiatke. Może mają gniazdo w pobliżu. U mnie często pojawiały się szerszenie okazało się że było gniazdo, po zlikwidowaniu gniazda problem znikną.

Gość gość
Tak. Wlasnie maja takie dlugie czulki czarne i nogi zolte jasne.

Gość gość
Wstaw zdjecie ... zreszta osy nie leca do kwiatów, a raczej większość ludzi na balkonach posiada kwiaty... a na pewno gdzieś w poblizu zalozyly gniazdo wiec dlatego one są u ciebie.

Gość gość
Tylko jak wygladam to one lataja nad tymi kwiatami i tam jest ich bardzo duzo. Roi sie tam od nich. Zazwyczaj w godzinach 12 -14 tak jest, ze tak duzo ich tam lata. Ja sama nie wiem dlaczego tak jest.

Gość gość
Dzis tak miedzy tymi godzinami postaram sie zrobic zdjecie jak to wyglada.

Gość gość
Moze sasiadka cos przechowuje na balkonie, bo raczej kwiaty to niee. Nie gadaj jej nic zglos do spoldzielni i niec sprawdza moze maja gdzie gniazdi w poblizu

Gość gość
I gdzie te zdjęcia?

Gość gość
Musi być gdzieś gniazdo tych os i to gniazdo trzeba usunąć a nie kwiaty.