Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Turecke teleenowele hostoryczne ile prawdy

Polecane posty

W polscwe macie teraz kotynuacje Trugego sezonyu Wspan9ałe Stulecie sułtanka Kosem . w Armeniii mimo napientych stosunków ta telenowela była pokazywane przez jedna stacje telewizii . Ja terz ja ogladałam ale i pierwasz aczensc która zaczeła się 1 maja 20015 i druga z kosem co zaczeła sie w Lutym 2016 zakonczyły sie zeszłego lata . ale wim że w polsce ta projekcja jesyt kontynuowana i pozwoliłam siovbie sprawdic polka tv oline i obejzec i przypomniały mi sie upolutycznienir serjalu jakie było . Popierwdsze łapówka która dali oriwnie tak naprawde nia miała miejsca co prawda Osmanscy ormianie mieli kiedys pokazne mjatki które zostłym im pozabierane na zachodzie zagrabione przes Turcje a na wschodie przez ZSR ale wonpliwe by zwieschnik koscielny dawał je osmanskim dowudstwom jesy to nie zgodne z harakterem ormian . prawie wyedalizowanie sutanów np Sulejmana czy zrobienie Aniła z sułtakni kosem która z pewnoscioł nie broniła osmana no ale osobascie jest to ciekawy serjal historyczny który był pierwsza opera w Armenii teraz ta sma telewizja pokazuje turecki dramat ale to sa chyba dwie telenowele turecke w naszym kraju jestesmy ktrajem w których jest ich najmiej

na ciekawostke w armenii Populanoscia ciesza się indyjske telenowele

Gość gość
Postać Safiye została zdemonizowana,bo historycznie taka nie była. Posłusznie pojechała do Starego Pałacu i nie mieszała się do polityki za rządów Ahmeda,nie było próby intronizacji małego Mustafy i zlecenia zabójstwa Ahmeda. Wszystkie te wątki zostały dodane by serial był ciekawszy. Natomiast z Kosem zrobili anioła, bo w rzeczywistości bardziej od swoich dzieci kochała wladzę,nie wahala się poświęcić dzieci i wnuki dla zachowania wpływów.

Gość gość
Rypsyma spadaj do haremu

14 45 Choć niesprawiedliwie przypisuje jej sie że zabiła kasima bo kasima faworyzowała wst=ud swoich dzieci

ale w filmie oczywiscie płKAŁA po smierci Osmana [prawda że przejeła ja smierc kasima że miała wyrruty po smierci Ibrahoima ale tu ja upodlili bo niepewne było ze ona wysłała katów do Ibarchima

choć kosem wcale też nie była zła to wszysko robi z ludzi okrucinestwo Haremu

Gość gość
To są seriale dla starych bab taka prawda

to sa serjale historyczne mimo tego ze nie maam dobrego nastawinia do sułtanatu to uwazam że trzeba znać historje wrogów