Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to moze byc powiklanie po szczepieniu ?

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 2 lata i 8 miesiecy. W tamten czwartek mial szczepienie na Odrę , swinke i rozyczke. Po tym na wieczor mial stan podgoraczkowy. Jednak wczoraj w 8 dobe po szczepieniu byl bardzo niewyrazny i spokojny. Dzis dostal goraczki i to wysokiej. Do poludnia bylo 39.5. Dostal nurofen forte o 12.30, zasnal i temp po godzinie spadla. Jednak o 14.30 zaczela rosnac na nowo. Nie moglam mu od razu podac kolejnej dawki tylko najwcześniej po 6 godzinach wiec kontrolowalam caly czas goraczke i w pore podania leku goraczka wynosila juz 39.7. 40 minut po zazyciu przez synka leku goraczka podbila jeszcze do 40.1 stopni a dopiero po godzinie zaczela bardzo mozolnie spadac (39.5 ). Dopiero teraz ma w granicy stanu podgoraczkowego. Maly nie bardzo chce jesc. Pilnuje zeby duzo pil. Czy to moze byc powiklanie po tym szczepieniu czy moze rozwijac sie cos innego? Nie chce narazie biec na dyzur calodobowy tym bardziej ze synek nie ma zadnych objawow typu kaszel czy katar a lekarka niby mowila ze temperatura moze pojawic się do tygodnia po. Martwie sie tylko czy nawet jesli to reakcja poszczepienna to czy aby ta goraczka nie jest za wysoka i dlaczego nurofen forte ktory zawsze dla nas byl ratunkiem i zbijal temp na minimum 6 do 8 godzin tutaj pomógł doslownie na chwile.

Gość gość
A zęby wchodza w gre? Ślini sie?

Gość gość
Zbadaj mu mocz na cito, bakterie w moczu dają wysoką gorączkę bez innych objawòw, to się leczy antybiotykiem.

Gość gość
Nie slini. A nawet gdyby to byly zeby to kazdy lekarz zawsze nam powtarzal ze 38.4/5 to jest maksymalna goraczka jaka moze sie pojawic przez zeby.

Gość gość
Moje obie córki dostały gorączki tydzień po tym szczepieniu. Z tym że temperatura u nich była niższa, tak do 38 stopni.

Gość gość
No wlasnie mi sie wydaje ze ta goraczka jest zbyt wysoka...

Gość gość pattteee
U mojego syna tak bylo ale po szczepieniu na pneumokoki. Po tygodniu zaczal goraczkowac bez innch objawow. Lekarka powiedziala ze to niebod szczepienia ale jej nie wierze wiadomo ze bedzie tak mowic. Robilam mu morfologie i mocz. kup paracetamol dla dzieci i w razie gdy po nurofenie goraczka wroci to po 3godz mozesz dac paracetamol i tak na zmiene, nie musisz czekaz 8godz. Poza tym zbijac zimnymi okladami na czolo i nozki

Gość gosc patttteee
I ja nie dopuszczam do tak wysokiej goraczki bo dziecko mi sie wtedu przelewa przez rece. Jak rosnie to czekam do 38,5 i daje syrop na zbicie i od razu oklady bo poki zadziala to i tak jeszcze podskoczy do 38,8 do wyzszej juz nie dopuszczam

Gość gość
Zobaczymy co przyniesie nam noc. Poki co temperatury nie ma.

Gość gość
A może trzydniowka? Wtedy jest wysoka gorączka bez żadnych innych objawów.

Gość gość
Syn na żeby miał 40.5 stopnia kilka razy. Naprzemiennie ibuprofen i paracetamol plus kąpiele. 4 dni się tak meczylismy a po 4 dniach 4 żeby się przebiły. Mały ma 2 lata

Gość gość
Goraczka może być odpowiedzią organizmu na szczepienie. Mój mial tak po szczepieniu na pneumokoki po 1szej dawce aczykolwiem mojg tez zlapac wirusa bo pani ktora go szczepila byla najprawdopodobniej chora ( caly czas kichala a mimo to dopuszczono ja do malych dzieci...) Twoj syn mogl tez zlapac cos w przychodni w ktorej szczwpiliscie...niestety

Gość gość
jak najbardziej

Gość gość
Po tej szczepionce goraczka może pojawić się i po 2 tygodniach i to wcale nie znaczy ze coś załapał w przychodni, matki czytajcie ulotki!

Gość gość
Organizm twojego dziecka broni się przed szczepionką. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby w tych czasach tak świadomie krzywdzić własne dzieci szczepieniami.

Gość Maks232
Zdecydowanie warto szczepić dzieci na pneumokoki. Nie dajcie się tylko zwieść ze szczepionka bezpłatna jest ok. Przede wszystkim nie chroni przed trzema ważnymi szczepami pneumokoków. Tak wiec tylko odpłatna szczepionka na pneumokoki Pevenar.